Po 18 měsících v early accessu vyplouvá vesmírná akce Starpoint Gemini Warlords
zdroj: tisková zpráva

Po 18 měsících v early accessu vyplouvá vesmírná akce Starpoint Gemini Warlords

24. 5. 2017 14:50 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Série Starpoint Gemini se s novým dílem Warlords již potřetí vrací do hvězdného systému Gemini, aby zde rozpoutala velkolepé vesmírné bitvy mezihvězdných korábů, které můžete pilotovat z pohledu třetí osoby. Nový díl si bere to nejlepší ze svého předchůdce, zatímco rozšiřuje akční a RPG prvky o hlubší mechanismy známé z klasických 4X strategií. Po osmnácti měsících v předběžném přístupu ji vývojáři z Little Green Men Games prohlásili za dokončenou a vydali plnou verzi.

Cena se oproti early accessu sice zvedla, ale spolu s ní nabobtnal i obsah díky čtyřiceti aktualizacím. I tentokrát se můžete po hlavě vrhnout do akčních soubojů ve zcela otevřeném světě, stačí si jen vybrat jeden z pěti scénářů stanovující počáteční podmínky. Starpoint Gemini Warlords je k mání za 32 euro na Steamu vedle 37eurové verze obohacené o oficiální soundtrack, 150stránkový digitální artbook a wallpapery. Spolu s vydáním běží dnes končící akce na předešlý díl série Starpoint Gemini 2, který je zcela zdarma

zdroj: Archiv

Hlavní slovo mají opět vesmírná plavidla, která si můžete upravovat k obrazu svému. Začínáte s malou hbitou loďkou, kterou si postupně vybavíte lepšími zbraňovými a obrannými systémy, až z ní uděláte postrach známého vesmíru. Kromě funkčních úprav budete moci změnit i vzhled lodi. Když už na vás bude loď moc malá, pořídíte si něco většího. K dispozici bude přes devadesát plavidel, přičemž zde nechybí ani obří křižníky nesoucí vlastní útočné letouny.

Novinkou Warlords jsou prvky vypůjčené ze 4X strategií, které už tak komplexní simulaci s RPG systémem ještě více prohlubují. Kromě své lodi se musíte starat i o domovskou stanici. Tu můžete rozšiřovat vynalézáním nových sekcí, které se postarají o lepší vlastnosti vaší flotily. Vedle toho na taktické mapě rozšiřujete území svého impéria, ať už násilně, nebo diplomaticky. Vesmírem se zde plaví na 60 různých frakcí, které můžete naštvat nebo s nimi uzavřít výhodné spojenectví. A až vás po desítkách hodin omrzí zdejší vesmír, můžete se pustit do výtvorů komunity na Steam Workshop.

Nejnovější články