Po odkladech vychází kyberpunková tahovka Frozen Synapse 2
zdroj: tisková zpráva

Po odkladech vychází kyberpunková tahovka Frozen Synapse 2

6. 9. 2018 15:35 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Taktické tahovky ještě nevymřely, ale rozhodně se jim dobře daří skrývat svá data vydání. Třeba Frozen Synapse 2, o jejímž odkladu psal Adam naposledy loni v prosinci, vychází už příští týden a našim radarům úspěšně proklouzla. Jak moc se bude podobat své předchůdkyni?

Frozen Synapse 2 se rozhodně tváří ambiciózněji než její starší, čistě taktická sestra. Mode 7 si od ní vypůjčili tahový bojový systém a zasadili ho do kampaně v procedurálně generovaném městě, jehož neonovou vizi představuje následující trailer.

V jádru jde pořád o klasický jednoduchý, ale komplexní koncept, který umožňuje pozvolna stupňovat obtížnost. Bitvy probíhají v reálném čase, kdy má každý hráč čas na promyšlení svého pětisekundového tahu, po uplynutí limitu se ovšem jejich rozkazy odehrají najednou. Svého protivníka tedy musíte přechytračit, předpokládat jeho kroky a pak pět vteřin trnout hrůzou.

zdroj: Archiv

Jednoduché, ale geniální. Taktickým přístupem, který zářil hlavně v multiplayeru proslula už první Frozen Synapse, dvojku od ní odliší propracovanější kampaň pro jednoho hráče. V ní se stanete šéfem jedné z korporátních frakcí, která v kyberpunkovém městě loví vzácné technorelikvie, aby nabraly náskok před ostatními korporacemi. Příběh ale nebude to nejdůležitější, tím se snaží být hratelnost. Kromě obrany svého sídla budete muset řešit i diplomacii a finanční stránku věci, u níž si můžete vypomoct třeba bankovními loupežemi, abyste si mohli najmout futuristické žoldáky.

Dvojku obohatí i nějaké nové druhy vojáků. Co by to bylo za novodobý kyberpunk bez rotačních kulometů, plamenometů a kouřových granátů? Cyberpunk 2077 to sice není, ale Frozen Synapse 2 na rozdíl od něj vychází na Steamu už příští týden, ve čtvrtek 13. září.

Nejnovější články