Po pěti letech vyšel klidný simulátor malíře Eastshade
zdroj: tisková zpráva

Po pěti letech vyšel klidný simulátor malíře Eastshade

15. 2. 2019 10:58 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Pokud to jediné, co vás při hraní zajímá, je bezhlavá akce, můžete rovnou přestat číst. Eastshade je klidnou explorativní adventurou, či možná trochu hanlivě „simulátorem chození.“ Ujmete se v něm postavy toulavého malíře, který se snaží splnit poslední přání své zesnulé matky. Tím je průzkum nádherného ostrova Eastshade, jenž skrývá mnoho tajemství a zajímavých postav.

Procházky po malebné přírodě a samotné malování jsou tak hlavní náplní Eastshade, k níž se přidává ještě sbližování s místními lidmi. Ti vám mohou dát zajímavé tipy, kam se vydat příště, někteří z nich potřebují pomoct, jiní pomůžou vám a za vaše malby vám zaplatí.

Vaší hlavní zbraní jsou štětec a plátno, občas si ale musíte vyrobit i nějaké složitější předměty, abyste řešením hádanek pokročili v příběhu. Nepočítejte však s tím, že s někým budete bojovat. Ani v případě, že mu zkusíte vrazit štětec do oka. Tohle je prostě trochu jiný žánr.

zdroj: Archiv

Vývojář Danny Weinbaum, který na Eastshade pracoval v uplynulých pěti letech s několika pomocníky, předtím působil jako 3D grafik ve studiu Sucker Punch pro Infamous: Second Son. Nakonec si ale raději založil vlastní projekt, u kterého cítil, že se může umělecky vyjádřit. A vyřádit. Zřejmě se tohle popuštění uzdy vyplatilo, protože výsledek vypadá opravdu krásně.

Eastshade je v této chvíli dostupné na Steamu s patnáctiprocentní slevou a zatím se může pochlubit velmi kladným hodnocením od fanoušků.  

Nejnovější články