Po roce v docích early accessu vyplouvá warhammerovská Man O’ War: Corsair
zdroj: tisková zpráva

Po roce v docích early accessu vyplouvá warhammerovská Man O’ War: Corsair

10. 4. 2017 13:56 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Moře světa Warhammeru jsou obecně nepříliš zmapované území, tím spíš, že deskovka Man O’ War nebyla zrovna moc známá. Vše ale může napravit Man O’ War: Corsair, která se deskovkou inspirovala a po roce stráveném v early accessu vyjde na Steamu. Stane se tak 19. dubna a pokud jste někdy toužili bojovat s orčími piráty a obrovitými mořskými obludami, zatímco komadujete svoji posádku, mohla by to být hra pro vás.

Kampaň bude k dispozici jen za dva národy – lidi bez politické příslušnosti a pak plenitele ve službách Khorna. Blood for the Blood God! Pokud byste si ale chtěli zahrát i za ostatní rasy jako jsou orkové, nemrtví či elfové, budou k dispozici Custom Battles, v nichž se půjde utkávat na 34 různých druzích lodí a za doprovodu 13 různých kouzelníků.

Tím samozřejmě vývojáři z Evil Twin Artworks s prací na hře nekončí. Po vydání plné verze 19. dubna začnou pracovat na dalších kampaních – jedna za Chaos, asi s novým bohem, a dvě lidské - za Říši a Bretonnii. Také chtějí přidat vyšší obtížnost pro ty, kterým už základní sandboxová obtížnost přijde příliš snadná.

zdroj: Vlastní

Jak už bylo řečeno, Man O’ War: Corsair je sandboxová hra, kde se se svým korábem pustíte na moře a je jen na vás, zda budete obchodovat, vykonávat úkoly, které neporušují status mezinárodního práva (kdyby něco takového ve Warhammeru existovalo) a nebo se pustit do kariéry piráta, nájezdníka a plenitele pobřežních osad. Ve hře budete moci navštívit přes 50 přístavů a kromě jiných lodí budou protivníky představovat i monstra, která jsou většinou větší, než vaše loď.

Souboje během námořních střetů počítají i s abordáží, takže se připravte na zuřivé výpady na nepřátelskou palubu a nebo naopak odrážení zuřivého útoku vedeného orčím warbossem. Jak si asi všímáte z traileru, hra není žádná kráska. Nicméně, pokud bude fungovat vše, co tvůrci slíbili, orkové budou vaše lodě přitahovat bizarním mechanickým ramenem, soubojový systém bude fungovat a bugů se zde najde minimum, může být z Man O’ War: Corsair vynikající sandboxová zábava. A kde jinde budete mít šanci říct při pohledu na megalodona „Budeme potřebovat větší loď?“ Hra vás aktuálně vyjde na Steamu na 28 eur.

Nejnovější články