Po velkých útrapách vyjde poslední epizoda The Walking Dead: The Final Season
zdroj: tisková zpráva

Po velkých útrapách vyjde poslední epizoda The Walking Dead: The Final Season

5. 2. 2019 12:37 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Herní adaptace seriálu Živí mrtví to v poslední době měla dost těžké, ani nemluvě o vývojářích z Telltale, kteří během prací na ní přišli o práci. Spousta z nich sice našla dočasné útočiště u Skybound Games, kteří se zavázali The Walking Dead: The Final Season dokončit, příští měsíc ale finální sezónu uzavře ta úplně poslední epizoda. Snad se tím uzavře i celá tahle poněkud smutná kapitola moderních herních dějin.

Čtvrtá epizoda, Take Us Back, vyjde na PC, Xbox One, PlayStation 4 a Switch 26. března. Se zkompletováním poslední série si The Walking Dead: The Final Season vyslouží také krabicovou verzi hry, mimo PC platformy. Tam si poslední dvě epizody z dílny Skybound Games zahrajete jen prostřednictvím Epic Games Store, i když hráči, kteří si v minulosti zakoupili season pass na Steamu nebo GOG, se k nim dostanou i tam.

Příběh Clementine se tak dočká snad alespoň do určité míry zdárného konce. Vzhledem k tomu, že se začal psát už v roce 2012, zavládly u fanoušků po konci Telltale Games oprávněné obavy, že bez posledních dvou epizod přijdou o uspokojivé rozuzlení. Naštěstí jim na pomoc přispěchal autor původních komiksů Robert Kirkman, shodou okolností také jeden z šéfů Skybound Entertainment, který neváhal pro tyto účely rozšířit do té doby miniaturní herní divizi.

S vývojem i tak ale bylo poměrně dost problémů. Získat práva na herní adaptaci od Telltale sice bylo snadné, než ale šéfové studií vyřešili obchodní záležitosti, spousta vývojářů už si našla jinou práci. Telltale navíc sídlilo v San Franciscu, kanceláře Skybound se naproti tomu nachází v Los Angeles. I tak se ale na posledních dvou epizodách nakonec podílela velká část tvůrců původních her.

26. března se tedy uzavře jak příběh Clementine, tak svým způsobem i celého Telltale Games. Vzhledem ke komerčnímu a kritickému neúspěchu Overkill’s The Walking Dead se dá uvažovat o tom, že tahle zombie značka nosí tvůrcům trochu smůlu, takže bych se nedivila, kdyby si celý herní průmysl dal od The Walking Dead nadlouho pauzu.

Nejnovější články