Po Zaklínači 3 našel na Switch cestu i Thronebreaker
zdroj: CD Projekt

Po Zaklínači 3 našel na Switch cestu i Thronebreaker

29. 1. 2020 15:04 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Singleplayerové RPG s karetními souboji Thronebreaker: The Witcher Tales o tažení šlechetné královny Meve proti černým psům z Nilfgaardu si u nás před dvěma lety vysloužilo titul RPG roku 2018. Mohlo by se zdát, že tehdy se za vládkyní jednoho ze Severních království zavřely nadobro dveře, ale není tomu tak. Kde se vzal, tu se vzal, Thronebreaker včera vyšel na Switchi.

Spolu s vydáním zaklínačského seriálu na Netflixu se zvedla vlna zájmu vskutku nebývalá. To jsou pořád nějaké rekordy, kartičky do Gwentu, Zaklínač 3 na Switchi, chystaný animovaný film… Člověk už aby se bál otevřít lednici, aby na něj nevyskočil Marigold se svým popěvkem. Tak dej groš zaklínači…

No, alespoň toho se v Thronebreaker: The Witcher Tales nemusíte bát. Nějaké postavy z původní trilogie a knih se tam sice objevují, ale ve velmi epizodních rolích. Potkáte tam dokonce i rytíře Eycka, který v seriálu zahynul dosti nesmyslnou a naprosto nehrdinskou smrtí, a spoustu dalších zajímavých lidí i nelidí.

zdroj: Archiv

Válečná veteránka Meve se v něm vydává na dlouhou pouť po nejrůznějších krajích, aby znovuzískala svůj trůn. Cestou sbíráte suroviny, verbujete nové jednotky (potažmo kartičky) a řešíte logické hádanky i zapeklité bojové situace. Hra je velmi úzce provázaná s osamostatněným Gwentem, jehož měla být původně součástí, takže pokud jste ho někdy zkoušeli, pochopíte pravidla ihned.

Thronebreaker: The Witcher Tales vyšel na Switchi včera, na PC, PS4 a Xboxu One je už od roku 2018. A pozor, Nintendo verze se zdá být dokonce o sto padesát korun levnější než ta na GOGu, takže výjimečně můžete se Switchem i trochu ušetřit.

Nejnovější články