Pochmurná adventura The Thin Silence vás zavede do hlubin beznaděje
zdroj: Vlastní foto autora

Pochmurná adventura The Thin Silence vás zavede do hlubin beznaděje

5. 8. 2016 17:17 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Dokonce i v dnešním chaotickém a nepřehledném světě se můžete spolehnout na jednu absolutní jistotu – někde mimo dosah vašeho radaru vždycky poletuje pár zajímavých, originálních nezávislých her, které se obratně vyhýbají snahám o jednoznačné zařazení do nějakého zavedeného žánru. A mezi tyhle tiché, snadno přehlédnutelné vlaštovičky rozhodně patří i The Thin Silence, která právě zahájila kampaň na Steam Greenlight.

Co je náplní hry? To je velmi těžké určit, a to i když se podíváte na úvodní trailer. Ten totiž kromě pěkného pixelartu ukazuje ze hry poměrně málo – tedy až na jakýsi náznak příběhu, který se dozvídáte skrze uhrančivý hlas mladé dívky. Z videa toho vážně moc nevyčtete, ale něco přece jen ano. Tohle nebude lehkovážná, bezmyšlenkovitá procházka veselým světem z pohádky. Pro ilustraci stačí přidat citaci přímo z dílny obou australských autorů: „Chtěli jste to někdy prostě vzdát? Když vám každá činnost připadá jako hora, pak se zdá, že každý den je nemožný.“

The Thin Silence se podle všeho bude zabývat vnitřní introspekcí a vzpomínkami, a to formou podobnou klasické adventuře. Budete moci sbírat předměty, kombinovat je a následně je využít pro manipulaci s prostředím. Hra se však dostává mimo hranice žánru tím, že principy jednotlivých hádanek by se neměly opakovat a vaší hlavní zbraní bude kreativita. Důležitou součástí hry má být i důkladné zkoumání okolního světa, který si prý máte vychutnat, místo abyste se jím prohnali co nejrychleji.

Přes všechny herní mechaniky bymotorem The Thin Silence přeci jen měl být příběh. Autoři hru označují za „konverzaci“ a připodobňují ji například k Gone Home anebo Firewatch. Jestli opravdu mají co říct, to se ještě nějakou dobu nedozvíte. Hra se teprve chystá na vstup do alfa verze, takže plánované datum vydání na konci roku je třeba brát s rezervou.

zdroj: Archiv

Nejnovější články