Polární dobrodružství Praey for the Gods míří do předběžného přístupu
zdroj: tisková zpráva

Polární dobrodružství Praey for the Gods míří do předběžného přístupu

31. 1. 2019 15:50 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Praey for the Gods se pod sněhovými závějemi přejmenovalo a do svého názvu dostalo vtipnou slovní hříčku, pořád ale působí jako nějaká tajná verze Shadow of the Colossus, kterou schovali na Antarktidu. Jedinou vaší možností, jak se dostat z odříznutého zasněženého ostrova, je totiž zabít přesně ty obří, severské bohy, které jste do té doby bezmezně uctívali.

Hra na sebe na Kickstarteru navnadila ještě jako na Prey for the Gods, ale tvůrci z No Matter Studios se od té doby zřejmě dali na modlení. Jazykové žertíky stranou, svět ovládla nekončící zima, kterou Hra o trůny straší od první kapitoly, a vy budete v otevřeném mraženém světě muset zajistit, aby zase hezky skončila. A k tomu musíte ztéct nějaké ty kolosální příšery.

Mimo obrovitánských kolosů můžete šplhat i na všechno ostatní, od ruin po vysoké hory. Po nich se pak můžete sklouznout do míst, která jsou na prosté ručkování příliš strmá. Hrdinka dokáže i plavat, ale v takhle nízkých teplotách si musíte bedlivě hlídat, jak dlouho se koupete, abyste nezmodrali docela.

zdroj: Archiv

Kromě koupání musíte řešit i přežití, na tuhle výpravu jste se vydali jen s nějakým suchým oblečením na zádech a o zbytek se už musíte postarat sami. Rozdělat oheň, postavit tábor, ulovit si něco k snědku. Neohrožuje vás pouze chlad, ale i malé a velké příšery, takže si budete tvořit i zbraně a hledat lepší vybavení, třeba v dávno zapomenutých jeskyních různě poschovávaných po ostrově.

Na rozdíl od Shadow of the Colossus, kde nádherné obrovské stvůry likvidujete jednu po druhé v předem stanoveném pořadí, si v Praey for the Gods můžete vybrat, komu se zrovna chcete postavit. Příběh se ale vypráví podobně úspornou formou, hodně vám o něm napoví třeba jeskynní malby.

Na Steamu si tuhle mystickou cestu na sever můžete vyzkoušet ode dneška v předběžném přístupu. Vzhledem ke komunitnímu financování už v minulosti proběhly nějaké uzavřené alfy a bety, tvůrci by ale před vydáním ještě chtěli přidat nějaký obsah, takže si v early accessu má hra pobýt alespoň půl roku až rok.

Nejnovější články