Ponorka We Need To Go Deeper se po dvou letech vynořuje z hlubin early accessu
zdroj: tisková zpráva

Ponorka We Need To Go Deeper se po dvou letech vynořuje z hlubin early accessu

6. 8. 2019 12:05 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Kdo by neměl rád Verneův román Dvacet tisíc mil pod mořem? Nejspíš ti, kdo mají strach z hlubokých vod, a pro ně není vhodný ani ponorkový roguelike We Need To Go Deeper. Pokud vás tajemné hlubiny naopak lákají, můžete se do něj vrhnout s dvou- až čtyřčlennou posádkou a konečně ho plnohodnotně prozkoumat.

Grafický styl i ráz se můžou zdát optimističtější než v případě takového viktoriánského Sunless Sea, ale nenechte se zmást. Podmořský svět oplývá kromě ticha a krás i spoustou nebezpečenství. Stejně jako u většiny dnešních roguelike titulů i We Need To Go Deeper operuje s náhodou, jeho prostředí se stále proměňuje a dynamicky se mění i obtížnost. Narazíte na krásné korálové útesy, temné jeskyně i oživlé vraky plavidel předchozích dobrodruhů.

Do hlubin se můžete vydat s kamarády, náhodnými hráči i umělou inteligencí. Svou ponorku musíte řídit, opravovat a podle potřeby ji používat i jako zbraň. Torpédo, niáááu.

zdroj: Archiv

Čekají vás ale i expedice, kdy bezpečí vrzající krakatice musíte opustit a jít zkoumat třeba tajemné podmořské civilizace. Tehdy se můžete ozbrojit mimo jiné francouzským klíčem anebo… snubním prstýnkem? Možná mají ty hlubinné národy strach ze závazků, nikdy nevíte. Postavit se musíte utonulým pirátům i přechytralým chobotnicím a ještě si u toho hlídat přísun kyslíku.

Každopádně si svého dobrodruha můžete přizpůsobit dobovými kostýmy z 19. století, protože i míle pod hladinou musíte dbát na styl. Jen je možná budete muset vyrvat z klepet krabovi, který se tajně převléká za perlami ověnčenou šlechtičnu, když se nikdo nedívá.

Ještě hlouběji můžete teď zamířit i se speciální edicí, která kromě hry obsahuje i digitální artbook a prodlouženou verzi soundtracku s 35 skladbami. We Need To Go Deeper po dvou a půl letech vyšlo 1. srpna na Steamu, pyšní se velmi kladnými hodnoceními a určitě stojí za vyzkoušení.

Nejnovější články