Postavte se obrovské přesile Římanů v placaté mlátičce Wulverblade
zdroj: tisková zpráva

Postavte se obrovské přesile Římanů v placaté mlátičce Wulverblade

10. 10. 2017 16:22 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Psal se rok 120 našeho letopočtu, když římské legie dobyly nejjižnější cíp Velké Británie. Početná armáda postupovala doslova přes mrtvoly směrem k severu, až si podrobila úplně celé území Anglie. Vítězství bylo téměř na dosah meče, jenže nikdo z Římanů nepočítal s opravdu tuhým kořínkem severských odpůrců násilného převzetí. Postup se zastavil, a možná se dokonce i obrátí. Tak začíná příběh mlátičky Wulverblade.

Wulverblade je v první řadě dvadéčková bojovka vyvedená do komiksovo-karikaturní grafiky. V druhé řadě je odpovědí na jednu z největších záhad skutečné historie. Slyšeli jste o Deváté legii a jejím nevysvětlitelném zmizení? Jak se mohlo beze stopy ztratit 5 000 elitních bojovníků?

Můžete věřit Doktoru Who, který tuto záhadu rozlouskl v desáté epizodě poslední série kultovního seriálu, nebo můžete věřit Wulverblade a jejímu příběhu, který připomíná film 300: Bitva u Thermopyl. Hrdinní obránci Caradoc, Brennus a Guinevere se rozhodli, že Skotsko nepadne do rukou zlotřilých Římanů. Shromáždili odhodlané bojovníky ze všech zbývajících kmenů a společně se postarali o vznik této legendy.

zdroj: Archiv

Vy se ujmete jen jednoho ze tří protagonistů, se kterým se prosekáte osmi příběhovými úrovněmi. Ty mají být silně založeny na historických událostech, přestože nikdo neví, co se s Devátou legií vlastně stalo. Navštívíte hluboké lesy, rozbouřené řeky i římská opevnění. Za sebou necháte jen hektolitry krve tryskající z otevřených ran nepřátel po zásahu vaším věrným mečem. K dispozici máte i štít, kterým se nejen kryjete, ale taky jím rozrážíte obranu.

Je otázka, jaké další zbraně se vám dostanou do rukou. Tvůrci z Fully Illustrated se na toto konto bohužel nevyjadřují a v doprovodném videu můžete zahlédnout jen sekery, dýky a kladiva. A také moment, kdy Guinevere rozpáře svého protivníka po wolverinovsku... Bezkonkurenční dominance meče tedy nehrozí, byť se jedná o ve videu nejpoužívanější nástroj smrti.

Hlavním příběhem můžete projít buď sami, nebo po boku kamaráda v lokální kooperaci. A to je, přiznejme si, vždycky o fous větší zábava. Po odehrání příběhu navíc nemusíte na hru ihned zapomenout, protože jsou pro vás připraveny ještě bojové arény s různými výzvami.

Wulverblade vychází již 12. října na Nintendo Switch, kam se – dle mého osobního názoru – výborně hodí a oceňuji využití dvou ovladačů pro kooperační hru. Cenovka je nastavena na 20 dolarů. Později, snad ještě letos by hra měla dorazit i na PC (Steam), PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články