Potrapte svou představivost perspektivou v unikátní hře Superliminal
zdroj: tisková zpráva

Potrapte svou představivost perspektivou v unikátní hře Superliminal

13. 11. 2019 13:39 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Trh s logickými hrami viděnými z první osoby začíná být přesycený a králem stále zůstává fantastická série Portal. To ale neznamená, že by se sem tam neobjevily i další povedené kousky jako Q.U.B.E., The Witness, The Talos Principle, The Turing Test nebo třeba Stanley Parable. Novinka s podivným názvem Superliminal je ze stejného žánru a stejně jako vyjmenované hry je neobyčejná. Hrajete si v ní s perspektivou způsobem, který jste jinde pravděpodobně nezažili.

Na propagaci Superliminal je nejhorší, že na obrázcích vypadá naprosto obyčejně. Nezaujme totiž prostředím, ale jediným herním prvkem, který se projeví až za pochodu – perspektivou.

Těžko se to popisuje, ale objekty ve hře Superliminal jsou přesně takové, jaké je vidíte. Tedy vzdálená krychle se nejen jeví jako malinká, ale skutečně taková je. Můžete ji vzít do ruky, přiblížit k sobě, až se bude zdát obrovská, a když ji upustíte na zem, tak taková zůstane.

Tyto podivuhodné praktiky s perspektivou využijete k řešení hádanek. Mezi ty nejzákladnější patří prosté dostání se do vyvýšených míst (vytvoříte si schody zmenšením a zvětšením objektů kolem sebe), ale zajímavější to začne být ve chvíli, kdy vezmete malý domeček a uděláte z něj normální dům, do kterého následně vstoupíte, abyste se ocitli v úplně jiném prostředí.

zdroj: Archiv

A tím sranda nekončí. Vidíte v prostoru namalované kousky krychle? Postavte se tak, aby byla z vašeho pohledu celistvá, a zhmotní se vám před očima. Ale pozor, funguje to i obráceně. Když na určitá místa položíte šachovou figurku v domnění, že její velikost a váha je dostatečná pro stisknutí tlačítka a otevření dveří, překvapí vás, že se figurka znehmotnila a stal se z ní obrázek na stěně.

Videa v tomto případě řeknou více než tisíc slov, tak neváhejte a pusťte si okolní trailery. Klíč by snad už měl být na cestě a pak se hned pustíme do recenze. A pokud to bude vážně tak zajímavé, jak to zní a vypadá, stálo by to i za nějaký ten GamesPlay.

Superliminal už vyšla v Epic Games Storu, kde bude po dobu jednoho roku exkluzivní.

zdroj: Archiv

Nejnovější články