Pozor! Vyšla kultistická tahovka Achtung! Cthulhu Tactics
zdroj: tisková zpráva

Pozor! Vyšla kultistická tahovka Achtung! Cthulhu Tactics

4. 10. 2018 17:10 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Další xcomovský titul se hlásí o vaši pozornost. A stejně jako v minulém článku o Mutant Year Zero jde o adaptaci pen & paper RPG. Tentokrát ale nezavítáte do postapokalyptického světa plného mutantů. Místo toho se vrátíte do druhé světové války, respektive její alternativní podoby, kde nacisté vyvolali prastaré bytosti z lovecraftovského hororu. Odboj v Achtung! Cthulhu Tactics si vás žádá!

Nacisti a jimi ovládané bytosti z jiných světů stojí v cestě vašemu vítězství v druhé světové válce. Ale pokud si myslíte, že se chopíte obyčejných vojáků, pak zbystřete. I vaše směska hanebných postradatelných panchartů s jistě temnými příběhy disponuje nadpřirozenými silami.

Kapitán Eric „Jezevec“ Harris z britské rozvědky se specializuje na experimentální zbraně a guerillovou válku, Ariane Dubois z francouzského odboje komanduje osvojenou duši démona, desátník Akhee „Očko“ Singh třímá amulet, který ho dokáže přeměnit v oblak plný ostří, a konečně seržant Brandon Carter využívá medailon, který očarovává patrony v jeho Thompsonu.

zdroj: Archiv

Porazit hororové bytosti v čele s nacisty určitě nebude nic jednoduchého, ale nebojácní hrdinové jsou vyzbrojeni víc než dobře. Jako v každé správné „Cthulhu“ hře vás nezajímá jen fyzické zdraví vaší party, ale i jejich duševní stav. Příčetnost dostává tváří v tvář monstrům a všudypřítomné temnotě pořádně zabrat.

Sám jsem velice zvědavý, jak se tato adaptace povedla. Studio Auroch Digital už má za sebou několik her. Vzali si na paškál například Chainsaw Warrior od Games Workshop nebo legendárního Ogra od Steve Jackson Games. Nešlo o žádné pecky, a třeba u Ogra, který vsází na multiplayer, se v průměru vyskytuje jeden hráč…

Achtung! Cthulhu Tactics je naštěstí hrou pro jednoho hráče, a i když to bude mít v nevyhnutelném srovnání se skvělým XCOM 2 opravdu těžké, snad dokáže zaujmout něčím dalším než jen unikátním tématem. Hru najdete na Steamu za 25 eur. Konzolové verze dorazí později.

Nejnovější články