Právě vydaná třetí epizoda The Pillars of the Earth konečně dostaví katedrálu
zdroj: tisková zpráva

Právě vydaná třetí epizoda The Pillars of the Earth konečně dostaví katedrálu

3. 4. 2018 14:42 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Dlouho jsem váhal, než jsem poprvé spustil adventuru The Pillars of the Earth. Koneckonců jsem dopředu věděl, jakými krvavými, depresivními, ale i grandiózními cestičkami se vydá její příběh, protože jsem před lety přelouskal slavnou románovou předlohu Kena Folletta. Nakonec jsem ale první dvě epizody doslova zhltnul a hra se i v neúplném stavu dostala do seznamu toho nejlepšího, co jsem loni hrál. No a teď přichází završení trilogie. Třetí epizoda je konečně venku.

Od počátku příběhu uplynuly dlouhé roky, bývalým chlapcům narostly vousy a bývalí statní muži mají vlasy protkané šedinami. Třetí kniha konečně ukončí pouť krásné a chytré Alieny, talentovaného stavitele Jacka i poctivého mnicha Philipa. Ukáže, jak dopadla stavba monumentální katedrály ve městě Kingsbridge. A určí osud celé Anglie, kterou otřásá zničující občanská válka.

zdroj: Archiv

Hlavním trumfem The Pillars of the Earth je bezpochyby vynikající příběh, který navíc můžete trochu ovlivnit. Možné varianty sice nejsou nijak radikálně odlišné, ale mění kontext natolik, že i čtenáři knihy se budou dobře bavit při prozkoumávání detailů a jemném štelování osobnosti hlavních hrdinů. Atmosféře taky pomáhá vynikající umělecké ztvárnění, za které by si zaměstnanci studia Daedalic zasluhovali do jednoho pasovat na rytíře.

Doufám, že recenze na sebe nenechá dlouho čekat a že i po dohrání poslední epizody zůstanu stejně spokojený. Pokud se vám s nákupem nechce otálet, odkážu vás na Steam a GOG, kde hru seženete vcelku za 30, respektive 23 eur.

Nejnovější články