Právě vyšla oldschoolová strategie Bannermen, ve které vládnete přírodě pomocí magie
zdroj: tisková zpráva

Právě vyšla oldschoolová strategie Bannermen, ve které vládnete přírodě pomocí magie

21. 2. 2019 17:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Bannermen na první pohled silně připomíná staré dobré Age of Empires, ale jakmile zaostříte, začnou se objevovat veliké rozdíly. Předně je zde magie, s jejíž pomocí využíváte přírodu k rozdrcení nepřátel. A pak je tu i fantasy příběhová kampaň jednoho bývalého vladaře, který se snaží získat zpět království Valtoria. Třešničkou na dortu budiž fakt, že hra vyšla právě teď.

Stejně jako ve výše jmenované legendární strategii i v Bannermen začínáte s centrální budovou a pár dělníky, kteří se na váš rozkaz vydají těžit dříví do lesa a kutat kamení z nedaleké skály. Z nasbíraných surovin následně postavíte cvičiště rytířů a lučištníků, vybudujete obranné prvky svého teritoria a dalšími stavbami podpoříte vzkvétající osadu.

Rozdíl mezi osvědčenou klasikou a novinkou je především v herním světě. Zatímco série Age of Empires se drží historie, středověk v RTS Bannermen je okořeněný magií. Tu si můžete sami podmanit budováním kostelů na speciálních místech a následně na své soky seslat třeba tornádo, blesky, dštící sopku, nebo jim na hlavu svalit rovnou celou horu.

zdroj: Archiv

Tohle všechno se vám bude hodit jednak v multiplayeru, ve kterém změří síly až osm hráčů, jednak v příběhové kampani, která sleduje lorda Berriana při návratu na trůn. Na této cestě vás čeká spousta misí s rozdílnými podmínkami slibujícími stále nové výzvy.

Pokud chcete zavzpomínat na staré dobré časy s novou hrou, která navíc nejede úplně přes kopírák, Bannermen by mohla stát za zvážení. A pokud vás nepřesvědčil trailer, tvůrci se rozhodli nahrát celý průchod tutoriálem. Z tohoto videa dlouhého čtvrt hodiny už snad budete mít jasno, zda po hře na Steamu skočit, nebo ne.

zdroj: Archiv

Nejnovější články