Právě vyšlo Age of Empires II: Definitive Edition, večer se představí Age of Empires IV
zdroj: tisková zpráva

Právě vyšlo Age of Empires II: Definitive Edition, večer se představí Age of Empires IV

14. 11. 2019 17:00 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Série Age of Empires žije, dýchá, dokonce prosperuje, o čemž svědčí dnešní dvě velká oznámení. To první z nich je, že se už teď můžete pustit do kompletně předělané verze legendárního druhého dílu – vypadá a zní moderně, hraje se stejně dobře jako kdysi. No a to druhé se týká prozatím tajuplné čtyřky, která už brzy tajuplná nebude.

Age of Empires II: Definitive Edition jste si už mohli prohlédnout na různých obrázcích a videích a já k tomu můžu dodat, že moje dosavadní zážitky jsou skoro stoprocentně pozitivní, což je výrazný rozdíl oproti zklamání, kterým se pro mě nakonec stalo Age of Empires: Definitive Edition, tedy remake/remaster prvního dílu (šestková recenze zde)

Na recenzi si ještě počkáte, ale kdo má rád původní verzi či HD edici, ten s nákupem chybu neudělá. A pokud si předplácíte Xbox Game Pass na PC, dokonce si novou hru ani kupovat nemusíte, protože je součástí služby.

zdroj: Archiv

No a co ta čtyřka? Jestli se informací o dalším díle nemůžete dočkat, sledujte dnes ve 21:00 přímý přenos livestreamu Inside Xbox na akci X019. Osobně jsem hodně zvědavý, co si pro nás velezkušené studio Relic (Company of Heroes, Homeworld, Dawn of War) připravilo.

Naivní hlásek mi našeptává, že by nás čtyřka mohla provést různými érami tak, jako se to kdysi dařilo sérii Empire Earth. Ale realisticky bych spíš čekal, že se hra bude soustředit na jediné časové období – teď je jen otázka, zda to bude antika, středověk, kolonizace anebo něco úplně jiného. Na rozřešení si musíte počkat na dnešní devátou hodinu večerní.

Nejnovější články