Přichází remaster Final Fantasy VIII s původním rozlišením i snazší obtížností
zdroj: tisková zpráva

Přichází remaster Final Fantasy VIII s původním rozlišením i snazší obtížností

4. 9. 2019 12:45 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Šlo o drobnější oznámení v rámci letošní E3, které méně pozorným mohlo uniknout: Jedno z nejoblíbenějších RPG pro první PlayStation se po dvaceti letech vrací v remasteru pro konzole a Steam. Final Fantasy VIII vychází nejen s vylepšenou grafikou, ale taky některými novými prvky, které vám usnadní souboje anebo je třeba i úplně vypnou.

Co se grafických vylepšení týče, směrem k nim ve smíšených hodnoceních na Steamu směřuje nejvíc kritiky. Jediným rozlišením je i nadále dnes už archaické 4:3 a Square Enix sice zrestauroval modely a textury postav, ale už ne pozadí, mezi kterými je teď až příliš velký kontrast. Oproti opečovávanému remaku Final Fantasy VII to pro leckoho může být zklamání.

Další změny se dotkly hratelnosti a jsou takového charakteru, že by se na konci devadesátých let prakticky daly považovat za cheaty. Můžete si totiž zapnout třeba Battle Assist, který vám nedovolí umřít, pustit si Final Fantasy VIII na trojnásobnou rychlost, vypnout souboje v případě, že si chcete vychutnat příběh bez přerušování anebo dostat všechny předměty a schopnosti hned na začátku.

zdroj: Archiv

Pokud si chcete užít trochu té RPG nostalgie, můžete se do remasteru Final Fantasy VIII pustit na PC, PlayStationu 4, Xboxu One i Switchi. Všechny verze pořídíte za necelých 20 dolarů (asi 460 korun).

Nejnovější články