Přihrát míč, nebo soupeře roztrhat na cáry? Mutant Football League je krvavá variace na americký fotbal
zdroj: tisková zpráva

Přihrát míč, nebo soupeře roztrhat na cáry? Mutant Football League je krvavá variace na americký fotbal

18. 10. 2017 17:31 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Pojďme k sobě navzájem konečně být upřímní a utnout jednu věčnou debatu: evropský fotbal je lepší než ten americký. Mohl bych předložit své argumenty, ale žádné nemám, takže se spokojím s prostým deklarativním prohlášením. Na druhou stranu je pravda, že americká verze má něco do sebe – například pravidla povolující brutální násilí. V Lize mistrů by vám určitě neprošlo, kdybyste na balón namontovali bombu nebo unikajícího soupeře přeřízli v půlce motorovkou. Cože? Že prý tohle dělat nemůžete ani v americkém fotbale? No já jsem si to nevymyslel. Veškeré námitky směřujte na Mutant Football League.

Tenhle duchovní nástupce klasických her jako Mutant League Football pro Segu Genesis vyznává názor, že čím větší procento hřiště v průběhu zápasu změní barvu ze zelené na červenou, tím lépe. Ujmete se vlády nad jedním z příšerných týmů – jeden se skládá z mutantů, páteř druhého tvoří kostlivci, než jim ji soupeřící orkové přelomí přes koleno jako suchou větvičku. Na nějaká velká pravidla či omezení se tu moc nehraje. Když skórujete, všem je úplně jedno, jak jste to udělali.

Můžete tak využívat hbité běžce, které nikdo nechytí, přesné nahrávače nebo obrovské obránce, abyste skládali dohromady kombinace, které by se pěkně vyjímaly i v NFL. Nebo využijete některý z unikátních „špinavých triků“, kterými disponuje každý tým – například je možné podplatit rozhodčího, aby vám už tedy odpustil vážně úplně všechno.

zdroj: Archiv

A kdyby vás celé to pokládání šišatého nesmyslu do arbitrárně vymezeného pole nebavilo, existuje ještě jeden způsob, jak zvítězit, a tím je vyvraždit celý nepřátelský tým. Kromě zmiňovaných bomb či motorovek se dostane i na sekyry, meče a střelné zbraně, a když necháte pomocí speciální schopnosti některého ze svých hráčů vyrůst do ohromné velikosti, budou vám na nadělání krvavé kaše ze soupeřových obránců stačit pouhé pěsti.

Hra nabízí nejen singleplayerovou sezónu, ale i multiplayer, a to buď online pro dva hráče, nebo lokální pro čtyři. Takže mix akce, taktiky a vzduchem poletujících kousků zmutovaného masa, to všechno volně inspirované americkým fotbalem. Možná takový akční Blood Bowl 2? Jestli je tohle přirovnání aspoň rámcově přesné, o tom se můžete přesvědčit, až plná verze Mutant Football League vyjde 31. října na Steamu. Pak prý budou následovat další platformy.

Nejnovější články