Připravte se na loupení a plenění v Expeditions: Viking
zdroj: tisková zpráva

Připravte se na loupení a plenění v Expeditions: Viking

27. 4. 2017 17:35 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Po dvou letech vývoje dnes vydává studio Logic Artists svoje tahové RPG Expeditions: Viking. V ní se dostanete do role vikinského jarla, který verbuje posádku a vydává se na výpravu do Anglie. Samozřejmě, historická zkušenost říká, že byste měli začít plundrovat východní pobřeží, a především drancovat bohaté kláštery a nenechat přežít chlapíka jménem Alfréd. Nicméně, pokud nechcete hned mlátit možné spojence či obchodní partnery po hlavě sekerou, máte tu možnost.

Expeditions: Viking vás nebude omezovat tom, jak se budete snažit získat slávu a peníze pro expanzi své vesnice doma. Klidně se vykašlete na plenění a vrhněte se na cestu obchodníka. Nebo jděte na celou věc víc od lesa a místo drancování všeho, co vám přijde pod ruku, se můžete spojit s některou z místních mocností a třeba se dostat do Wessexu jako žoldnéř náležející k Northumbrii.

Když už dojde na ozbrojený střet, hra se přepne do tahového módu, kde musíte pečlivě rozmýšlet nad každým krokem. Jak ukázalo minulé video, není vždy moudré házet ohnivé bomby, které vám mohou zapálit i vaše huskarly. Vyplatí se mít třeba kopiníka s dlouhým dosahem a první pravidlo útoku zní „zabijte kněze – léčitele“. Stejně jako svou postavu, i ostatní členy družiny můžete vylepšovat pomocí výzbroje a specializovaných schopností.

zdroj: Vlastní

Hra bude na Steamu stát 30 euro, a pokud se vám líbil předchozí titul od Logic Artists Expeditions: Conquistador, tuším, že ani vikinský výlet nezklame. Naopak, tvůrci říkají, že se poučili z chyb a přešlapů ve své prvotině. Jestli je tomu skutečně tak vám v recenzi povíme na začátku příštího týdne.

Nejnovější články