Připravte si perlík, osvobozování Marsu v remasteru Red Faction: Guerrilla začíná za měsíc
zdroj: tisková zpráva

Připravte si perlík, osvobozování Marsu v remasteru Red Faction: Guerrilla začíná za měsíc

5. 6. 2018 15:32 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Jestli se nějaká planeta poslední dobou těší nebývalé pozornosti, pak je to bezesporu Mars. Nejeden survival se odehrává na rudé planetě, existuje minimálně jeden simulátor, a sem tam se objeví strategický manažer. THQ Nordic se rozhodlo, že popluje po proudu, ale nebude se po nikom opičit. Nevydávají nový titul, ale remasterují devět let starou akci s otevřeným světem Red Faction: Guerrilla.

Remaster nese pomrkávající název Red Faction: Guerrilla Re-Mars-tered a kromě líbivějšího vizuálu žádné změny nečekejte. Čeká vás ta samá postava vybavena vše zničujícím perlíkem, otevřený svět, vozidla a samozřejmě stále uspokojivá destrukce.

Z hlediska grafické stránky se těšte na přepracované textury s novými odlesky, lepší renderování stínů, vylepšené nasvícení, přepracované shadery a postprocessing, a nezapomnělo se ani na podporu zobrazení ve 4K.

zdroj: Archiv

Známe i přesné hodnoty pro obě podporované konzole. Hra poběží na běžném Xbox One v 900p při 60 FPS, zatímco PlayStation 4 zvládá stejné snímky při 1080p. V lepších verzích naopak vítězí Xbox One X, který nabídne 1800p při 60 FPS, zatímco PS4 Pro 1500p při 60 FPS. Obě výkonnější verze dávají 4K s 30 FPS.

Red Faction: Guerrilla Re-Mars-tered vyjde 3. července na PC a zmíněné konzole. Cena zatím není známá, ale v případě PC verze se ke hře dostanete minimálně za 20 eur. Tolik totiž stojí původní Red Faction: Guerrilla na Steamu a každý její vlastník dostanete remaster zdarma. Nakonec si dovolím citovat povedený fun fact o Marsu z tiskovky od THQ Nordic:

„Věděli jste, že planeta Mars je pojmenovaná po římském bohu války? Starověcí Řekové ji zase označovali za Área po svém bohu války. Nemůžeme si pomoct a dumáme nad tím, zda ji budoucí generace hráčů přejmenuje na Kratos…“

Nejnovější články