Připravte si volanty, oficiální videohra náročné rally Dakar 18 vyjde v září
zdroj: tisková zpráva

Připravte si volanty, oficiální videohra náročné rally Dakar 18 vyjde v září

4. 7. 2018 10:21 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Zatímco si užívám dobře zvládnutý Wreckfest a pokukuji po The Crew 2, stále mi v hlavě leží především před půl rokem oznámená rally Dakar 18. Zkušenosti studia Bigmoon Entertainment sice nejsou úplně dobrými předpoklady pro takhle obsáhlou závodní hru, ale ještě neházejme flintu do žita. Kvality a případné nekvality se odhalí za dva měsíce.

Dakar 18 vyjde na PC, PlayStation 4 a Xbox One 11. září a bude se tak dělit o vaši pozornost s v té době vycházející V-Rally 4, před ní vycházející F1 2018 a po ní nastupující Forza Horizon 4. O závody po prázdninách rozhodně nebude nouze. Zbývá jen otázka, proč z těchto jmenovaných sáhnout právě po Dakar 18.

Tak předně vás může zajímat samotná rally, která se videoherního zpracování nedočkala posledních 15 let. Možná vás přitáhne jeden z největších otevřených světů, jaký kdy hostila závodní hra. I to prostředí zní docela lákavě – čeká vás celkem 14 etap napříč Peru, Bolívií a Argentinou.

zdroj: Archiv

Zároveň si osedláte pět různých typů vozidel s licencovanými značkami i závodními týmy. Od klasických off-roadů, přes motorky a čtyřkolky, až po kamiony a buginy SxS. Dakar 18 má posvěcení oficiálním pořadatelem Amaury Sport Organisation, která tvůrcům poskytla skutečné rozpisy cest, pomocí kterých se budete orientovat v pusté krajině.

Tisková zpráva o hře mluví jako o realistické simulaci. To autorům můžeme věřit ve všech výše zmíněných případech, ale nakonec o zábavnosti hry rozhodne především jízdní model. Je také otázka, do jaké míry se zapracovalo na modelu poškození, který je nedílnou součástí skutečné vytrvalostní rally.

Dakar 18 si můžete dát solitérně, kdy se naučíte pracovat s cestovní knihou a okolním terénem. Poté aplikujete své nově získané zkušenosti proti kamarádům na rozdělené obrazovce, jen abyste své umění následně předvedli v online multiplayeru. Držím tvůrcům palce. Hodlají zaplnit letitou díru a pokrýt největší závodní událost roku, což rozhodně není snadný úkol.

Nejnovější články