Příští rok vás k monitorům přiková kouzelná příroda a líbezné zvuky v adventuře Fe
zdroj: tisková zpráva

Příští rok vás k monitorům přiková kouzelná příroda a líbezné zvuky v adventuře Fe

24. 8. 2017 13:50 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Za velice prostým názvem Fe se skrývá silně stylizovaná hopsací adventura, která útočí na všechny vaše smysly roztomilými zvuky roztodivných zvířátek toulajících se lesy. Hra byla oznámena už před rokem a nedočkáme se ji dříve než zkraje toho příštího. Do té doby se můžete kochat krásami hry v novém videu.

Fe je pilotním titulem iniciativy Originals od EA, která vznikla na základě obrovského úspěchu adventury Unravel. Podobně jako Square Enix Collective chce EA touto cestou dostat na trh netradiční hry malých vývojářských studií a poskytnout jim pomocnou ruku při vývoji a financování. Pro zajímavost, kromě Fe je v tomto programu také kooperativní akce A Way Out, která byla oznámená na letošní E3.

Netradiční zvuková adventura Fe vzniká ve Švédsku v kancelářích studia Zoink, které má na kontě již desítky malých titulů. V čem tkví kouzlo Fe vám poví sám ředitel společnosti Klaus Lyngeled: „Chtěli jsme vytvořit hru, kde budete mít pocit, že prozkoumáváte něco unikátního. Jako děti jsme trávili hodiny v lesích a i když to z počátku bylo děsivé, po chvíli jsme si zvykli na ty podivné zvuky – stali jsme se součástí přírody a les naším domovem.“

zdroj: Archiv

Stejné pocity ve vás vyvolá bloudění krajinou ve hře. Ať už se k místní fauně a floře budete chovat jakkoliv, čeká vás dle Lyngeleda zážitek z objevování, jaký jste jinde nezažili. Ve hře se nemluví, alespoň tedy ne lidskou řečí. S ostatními zvířátky a rostlinami se dorozumíváte svým melodickým zpěvem a pazvuky, které spolu s výrazným hudebním doprovodem a grafikou o pár barvách vytváří až umělecké dílo.

Většinu příběhu si vytváříte sami, jak ve světě odhalujete různá tajemství. Ale sem tam narazíte i na vedlejší úkoly, zatímco hlavní příběhová linie se točí kolem Němých – robotických bytostí, které ohrožují život lesa jako takový. Fe by mělo vyjít na začátku roku 2018 na PC (Origin), PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.

Nejnovější články