Příští týden vychází první díl remasterované trilogie The Bard's Tale
zdroj: tisková zpráva

Příští týden vychází první díl remasterované trilogie The Bard's Tale

7. 8. 2018 12:52 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

První díl dungeon crawlerové série s názvem Tales of the Unknown, Volume I: The Bard's Tale vyšel v roce 1985 původně pro Apple II. O rok později následovalo pokračování The Bard's Tale II: The Destiny Knight a celý příběh se roku 1988 na dlouhou dobu uzavřel třetím dílem The Bard's Tale III: Thief of Fate. Pokud vás série minula (například stejně jako mě z důvodu vlastní neexistence), ale pokukujete po nadcházejícím plnohodnotném čtvrtém dílu The Bard's Tale IV: Barrows Deep, pak si brzy můžete doplnit přes 30 let staré vědění díky remasteru původní trilogie.

Už 14. srpna si můžete pořídit balíček The Bard's Tale Trilogy na Steamu. V ten samý den ale nedostanete všechny tři hry, nýbrž pouze první díl Tales of the Unknown. Trilogie tak bude vycházet v podstatě epizodicky. Druhý díl dorazí během podzimu a třetí v zimě letošního roku. Ve všech případech vás přivítá remasterovaná grafika, která se netýká jen přepracovaného uživatelského rozhraní, ale i herního prostředí.

„Epizodičnost“ dává skvělý smysl, protože všechny tři hry jsou spolu provázané a jejich dohrání jistě nějakou dobu potrvá. Parta hrdinů, se kterou odstartujete jedničku, s vámi může vydržet až do konce trojky. Vůbec poprvé máte možnost odehrát všechny tři hry buď za mužskou, nebo za ženskou postavu. Další novinky remasterů se týkají přepracovaného managementu inventáře, vybavení a kouzel, nového automapování, nebo třeba začlenění dříve nepoužitých artworků od původního tvůrce Michaela Cranforda.

zdroj: Archiv

Studio inXile nemělo s remasterováním trilogie lehké pořízení. Aby se neomezil vývoj aktuálního projektu The Bard's Tale IV: Barrows Deep, spojilo se s australskými vývojáři z Krome Studios. Autory čekala skutečná videoherní archeologie – nedochoval se kompletní kód původních her, narazili na spoustu mechanismů, které byly sice implementované, ale jaksi bez využití, opravovali 30 let staré bugy, potýkali se s odlišnostmi pocházejícími z tehdejších různých platforem a tak dále.

Nejde tedy jen o zajištění podpory moderních systémů, i z doprovedného videa je znát kus odvedené práce. Připomenout si, či vůbec poprvé okusit trilogii The Bard's Tale navíc není nic cenově náročného. Sice nebude možné koupit si jednotlivé hry zvlášť, ale v nabízeném balíčku The Bard's Tale Trilogy vás jedna vyjde na 5 dolarů. A pokud jste podpořili kickstarterovou kampaň The Bard's Tale IV: Barrows Deep alespoň 20 dolary, pak dostanete trilogii úplně zdarma.

Nejnovější články