Příští týden vychází vyzyvatel Overwatch – týmová free-to-play střílečka Paladins
zdroj: tisková zpráva

Příští týden vychází vyzyvatel Overwatch – týmová free-to-play střílečka Paladins

4. 5. 2018 9:45 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Chtělo se mi říct, že se tu pro jednou nebavíme o dalším napodobiteli dnes nejpopulárnějšího žánru battle royale, ale pak jsem si uvědomil, že i týmová free-to-play střílečka Paladins zkraje letošního roku oznámila snahu napodobit úspěch PUBG. Paladins Battegrounds je ale stále v nedohlednu, mobilní verze Paladins Strike vyšla včera a základní „kopírka“ Overwatche je vzdálená sotva pět dní.

Paladins sbírá kladná hodnocení v předběžném přístupu na Steamu již od září roku 2016. Od té doby si ji vyzkoušelo opravdu hodně hráčů. Vašek vás před rokem informoval o osmi milionech lapených duší na PC ve chvíli, kdy se teprve spouštěly konzolové verze. Teď se vývojáři dušují, že se chystají odměnit 200 krystaly všechny hráče účastnící se bety. Těch je údajně 25 milionů, pravděpodobně napříč platformami.

O popularitě týmové střílečky Paladins tak není pochyb. 170 tisíc hodnocení na Steamu se také nevidí každý den. Za to může především free-to-play model, který umožňuje úplně komukoliv vyzkoušet alespoň několik bitev. Tvůrci z Hi-Rez Studios (Smite) v průběhu early accessu zkoušeli různé přístupy k placenému obsahu, až prý nakonec dospěli k oboustranně nejpřijatelnějšímu řešení. Nehrál jsem, nemohu soudit.

zdroj: PlayStation YouTube

Hlavní rozdíl oproti Overwatchi tedy spočívá v platebním modelu, dostupnosti na Steamu a z herního hlediska v možnosti volby schopností jednotlivých hrdinů. Paladins opouští předběžný přístup 8. května a z diskuze pod oznamujícím příspěvkem na Steamu to vypadá, že by si hráči uměli představit ještě pár měsíců balancování a záplatování.

Tvůrci komentují stav na svém webu: „I když je teď Paladins milionkrát lepší než na začátku early accessu, stále ji nepovažujeme za „finální“ produkt. Víme, že je zde stále dost práce. Budeme pokračovat v dolaďování, vylepšování, opravování bugů a přidávání nového úžasného obsahu v pravidelných cyklech.“

Důležité je, že už se nechystají žádné velké zásahy do jádra hratelnosti. Blížící se vydání doprovázejí ještě týdny oslav. Nejenže si každý „betatester“ může vyzvednout výše zmíněnou odměnu, ale do data vydání si můžete vyzkoušet úplně všechny šampiony bez jakékoliv investice, peněžní i časové. A to se vyplatí!

Nejnovější články