Příští týden vyjde výborně hodnocená tahová strategie Strategic Mind: The Pacific
zdroj: tisková zpráva

Příští týden vyjde výborně hodnocená tahová strategie Strategic Mind: The Pacific

17. 10. 2019 10:44 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Ukrajinské studio Starni Games teprve loni vydalo podle všeho dobrou strategickou tahovku Panzer Strategy (nebyla to jejich prvotina, tou je browserové MMORPG StarGhost) a už o 14 měsíců později půjdou ven s další hrou Strategic Mind: The Pacific. Unáhlenost projektu zjevně neškodí, jelikož se na Steamu v early accessu chlubí velmi pozitivním hodnocením. Předběžný přístup končí už příští týden.

Jak zvládli dokončit další hru v horizontu jednoho roku? Zjevně recyklovali spoustu prvků ze hry Panzer Strategy a bojiště přesunuli do Pacifiku. Což zjevně není vůbec na škodu. A milovníci historii by si měli přijít na své, když tvůrci nedají dopustit na historickou přesnost hry, která sleduje konflikt Američanů a Japonců za druhé světové války.

Ve Strategic Mind: The Pacific se pustíte do dvou oddělených kampaní, z nichž každá sleduje válku z jedné z jmenovaných stran. Vyzkoušíte si tedy různé typy lodí (jde převážně o námořní bitvy) a letadel, které jinak odpočívají na letadlových lodích.

zdroj: Archiv

Své jednotky můžete vylepšovat a měnit typ jejich munice za pochodu, pokud ho tedy vezou s sebou. Nepočítejte ale s tím, že budete mít od začátku přístup ke všem věrně zpracovaným plavidlům. Některé kousky přijdou na řadu až v určitý moment kampaně, která poctivě kopíruje historické události.

To platí i obou kampaních a v nich se odehrávajících událostech. Hře nechybí příběh čítající hodinu filmečků, díky kterým nahlédnete pod pokličku motivů obou stran.

zdroj: Archiv

I v případě realističnosti se jde hezky do hloubky. Nepřátelské lodě nejsou pouhé celky s několika body zdraví. Postupně jim můžete zničit například protiletadlovou obranu, děla, motory, trup, nebo vzletovou dráhu. Zatímco lodě a hra jako taková je po grafické stránce na vysoké úrovni, za což vděčí i Unreal Enginu, postavy ve filmečcích už tak hezké bohužel nejsou.

Tvůrci mají se hrou velké plány i po vydání. Hodlají se o ní dále starat a vydávat i rozšiřující balíčky. Nicméně zdůrazňují, že nejde o hru jako servis. Za své peníze dostanete kompletní zážitek se dvěma kampaněmi a vším, co je k hraní potřeba. Nemusíte se bát, že byste byli tlačení do dalšího obsahu. Sympatické. Strategic Mind: The Pacific opustí early access 25. října.

Nejnovější články