Provázkovou plošinovku Unravel Two si můžete zahrát už teď
zdroj: tisková zpráva

Provázkovou plošinovku Unravel Two si můžete zahrát už teď

10. 6. 2018 7:30 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

O pokračování Unravel se sice v šuškandách mluvilo, málokdo ale asi čekal, že si ho budeme moct zahrát hned po skončení konference. Tentokrát si dobrodružství s provázkovými loutkami můžete zkusit sami, nebo přizvat kamaráda k lokální kooperaci a řešit spletité hádanky ve dvou.

Skákačka Unravel s červeným Yarnym byla první hrou, kterou Electronic Arts v roce 2015 zaštítila svým programem EA Originals. Ten pod sebe sdružuje menší tituly nezávislých vývojářů, které ovšem mají potenciál zaujmout i širší publikum, což se minimálně provázkovému panáčkovi zřejmě povedlo.

Švédské studio Coldwood Interactive tak dostalo zelenou pro pokračování a červený Yarny se dočkal modrého kamaráda. Toho se může, ale nemusí ujmout druhý hráč, oba ale zůstávají spojení nerozvazatelnou nitkou, ať už hrajete ve dvou nebo sólo, a jejich barvy si můžete i upravit podle sebe, takže nutně nemusíte zůstat u červeno-modré kombinace.

zdroj: Archiv

Pohyb je trochu dynamičtější a akčnější než ve spíše relaxačním prvním Unravel, úrovně jsou rozlehlejší a puzzly těžší, takže tvůrci pravděpodobně tak trochu počítají s tím, že na ně budete dva. Větší důraz vývojáři kladli na skákačkové pasáže, u nichž si budete muset hlídat přesnost a načasování, ale zároveň prý jde o hru vhodnou pro rodiče a jejich ratolesti. Kromě hlavního příběhu dojde i na různé speciální levely napěchované výzvami, které budou o poznání obtížnější.

Skvělou zprávou je, že na pokračování Unravel nemusíte čekat – už je totiž venku. Zároveň jde po vřele přijatém A Way Out o druhou kooperativní hru, která pod značkou EA Originals letos vyšla. Unravel Two můžete již nyní kupovat na PC, PlayStation 4 i Xbox One, kde se schovává za relativně příjemnou cenovkou 19,99 dolarů, nebo stahovat, jste-li předplatiteli služby EA Access nebo Origin Access.

Nejnovější články