První DLC pro Battlefield 1 přinese francouzskou armádu a Verdun
zdroj: tisková zpráva

První DLC pro Battlefield 1 přinese francouzskou armádu a Verdun

20. 12. 2016 10:35 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Mezi největší slabiny Battlefield 1 patří fakt, že v rámci jednotlivých národů chybí Francouzi, kteří patří ke klíčovým účastníkům bojů. DICE už dříve naznačili, že na jejich modré uniformy a typické přilby typu Adrian dojde a nyní to i potvrdili. V březnu příštího roku vyjde první placený DLC balíček s názvem They Shall Not Pass, jehož obsahem nebude vousatý kouzelník, ale francouzská Armée de Terre a bitvy s ní spojené.

Na rozšíření se teprve pracuje, takže se tvůrci pochlubili pouze obrázky, které slouží jako koncept k jednotlivým mapám a dodali i trochu kontextu. V první řadě se společně s Francouzi dostaví i neblaze proslulá bitva u Verdunu. První obrázek ukazuje koncept vycházející z prvních okamžiků bitvy, kdy bylo vystřeleno na milion dělostřeleckých granátů, které zapálily rozsáhlé lesy kolem opevněného města. Právě oheň, dým a zlomené kmeny stromů by měly být minimálně na jedné mapě přítomné.

Část s hořícími lesy asi doplní část mapy, jež se bude věnovat efektu, který měl devítiměsíční konflikt na okolí Verdunu, jak lesy, tak i vesnice jako jako Samogneux. Tvůrci uvádí čas zasazení mapy do února 1916.

rendition1.img (4) zdroj: tisková zpráva

Pokud máte rádi bitvy v interiérech, plně vás asi uspokojí mapa soustředící se na pevnost Vaux, která dodnes slouží jako zdroj národní hrdosti pro Francouze. Šest set jejich vojáků pod vedením majora Raynala se týden bránilo uvnitř masivních prostor pevnosti více než pěti tisícům Němců. Poslední obránci se vzdali poté, co jim došla munice, jídlo i voda.

Battlefield 1 concept art zdroj: tisková zpráva

Další obrázek a snad i samostatná mapa (není totiž úplně jisté, zda každý obrázek představuje jednu mapu) se věnuje zákopům. Povrch země byl doslova přeoraný čtyřiceti miliony dělostřeleckých granátů a následně v něm pěchota znovu a znovu obnovovala zákopy, budovala tunely a válčila v podzemních opevněných prostorách. Pokud se DICE podaří alespoň zčásti reprodukovat intenzitu tunelových bojů, mohlo by jít o zajímavý, byť dost klaustrofobický zážitek.

Battlefield 1 concept art zdroj: tisková zpráva

Mimo Verdunu se ale ukáže i bitva u Soissons z konce roku 1918. Ta představuje samostatný set map, které mají postihnout masivní tankový útok francouzské armády pod vedením maršála Focha. Ke slovu tak asi přijdou především assaulti a jejich protitanková výbava, respektive německé dělostřelectvo.

Battlefield 1 concept art zdroj: tisková zpráva  

Nejnovější články