První DLC pro vesmírnou strategii Stellaris nabídne obří monstra a ničivé války padlých impérií
zdroj: tisková zpráva

První DLC pro vesmírnou strategii Stellaris nabídne obří monstra a ničivé války padlých impérií

15. 9. 2016 18:35 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Stellaris je hodně povedená vesmírná 4X strategie. V rychlosti prodejů prolomila rekord v rámci všech ostatních her od Paradoxu. Když si tyhle informace spojíte dohromady, ani nemusíte být věštkyně Jolanda, abyste odhadli budoucnost - Stellaris se nutně musí dočkat nějakých těch placených přídavků. První vyjde už letos na podzim a půjde o příběhové DLC s názvem Leviathans, které do hry přidá nové možnosti, události, příšery a poklady.

Název DLC naznačuje, že nabídne velké věci. Konkrétně obrovská monstra létající vesmírem, s unikátními vlastnostmi a motivací. Můžete se s nimi pokusit komunikovat, nebo rovnou sáhnout po laserových kanónech, ale nejspíš vůbec nebude jasné, kdo je tady vlastně lovcem a kdo kořistí.

Leviathans se kromě obřích příšer zabývá i obřími politickými entitami. Pamatujete na padlá impéria, na která jste mohli narazit v základní hře? Šlo o gigantické, nesmírně mocné státy, které se ale jenom apaticky držely ve svém koutku vesmíru a ani je nenapadlo někam expandovat. To se teď změní. Pokud se na sebe dvě padlá impéria naštvou, spustí se drtivá válka, o jaké se vám vůbec nesnilo. Přidáte se k jedné straně, abyste si pro sebe zabrali nějakou tu kořist, nebo radši tuhle bouřku někde v závětří přečkáte? Rozhodnutí je na vás.

zdroj: Archiv

Kromě spousty menších úprav a přídavků je třeba zmínit ještě jeden nový prvek - enklávy. Jde o skrýše nebo nezávislá sídliště, kde můžete narazit na obchodníky či umělce. Dá se u nich obchodovat se zbožím i s informacemi, nebo si třeba objednat výrobu nějakého vzácného předmětu včetně uměleckých děl.

Zatím ještě není jasné, na kolik vás nové DLC přijde, ani kdy přesně se ho dočkáte. Ale pokud lze něco usuzovat z konzistentně kvalitních rozšíření pro středověkého bratrance Stellaris, Crusader Kings II, je oznámení Leviathans rozhodně dobrá zpráva.

Nejnovější články