První epizoda druhé série Walking Dead vyjde příští týden
zdroj: tisková zpráva

První epizoda druhé série Walking Dead vyjde příští týden

9. 12. 2013 19:38 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Tvůrci z Telltale možná v této chvíli se smutným obličejem snáší výtky od hráčů za zpoždění druhé epizody Wolf Among Us a snad i přemýšlí, proč oznámili další dvě nové série (Hra o trůny a Příběhy z Borderlands) tak brzy, když mají další dvě rozjeté. Mějme však s nimi trošku soucitu, něco konkrétního přeci jenom hráčům už brzy nabídnou. První epizoda druhé série The Walking Dead totiž vyjde 17. prosince, jak naznačuje předobjednávka na Steamu.

Za týden se tedy walkingdeadholici dočkají své pravidelné dávky emocí, které se z pozice hlavní hrdinky pokusí pořádně rozdmýchat Clementine. Na poměry videoher rozhodně dost mladá hlavní postava bude ve světě zamořeném zombíky a bezohlednými lidmi hledat kapku naděje v podobě místa, kde by se dalo nějak přežít.

Walking Dead není série, která by si zrovna brala servítky, pokud jde o prezentaci nepěkných věcí, jež musí postavy řešit, aby přežily. Právě proto netrpělivě očekávám, jak tvůrci scenáristicky vyřešili konfrontaci mladé díky se vší tou apokalypsou okolo ní, aby to na hráče nepůsobilo nepatřičně. V první řadě se jim to dařilo, ale to Clementine nepředstavovala hráčovo alter ego...

Je sice pravda, že Walking Dead tituly by měly papírově hrát až lidé starší 18 let, ale pokud jsou sami rodiči, o to více by pro ně mohlo být nepříjemné vidět takové mládě v nervy drásajících scénách. Když si představím hru, ve které bych měl hrát za psa, kterému na každém kroku hrozí nebezpečí, nemůžu se za své nervy zaručit... Kdybych měl děti, bylo by to podobné.

...

All That Remains, jak zní název první epizody druhé řady Walking Dead, vyjde příští týden digitálně pro PC, Mac, iOS, PS3, PSV a X360. Pokud už máte za sebou celou první sezónu včetně speciálu 400 Days, určitě se vám budou znalosti reálií hodit. Pokud ve hrách milujete hlavně napínavé zápletky, rádi činíte definitivní rozhodnutí s hmatatelnými následky a nesejde vám na komplexních herních mechanismech, mohla by se vám druhá řada Walking Dead strefit do vkusu i bez zkušeností s předchozími díly. Pořád ale ještě máte dost času první sérii dohrát – díly jsou relativně krátké. Stačí dva, tři večery a je vymalováno. Ostatně, sám se na to chystám.

Nejnovější články