PS4 update s funkcí suspend/resume vyjde už zítra
zdroj: tisková zpráva

PS4 update s funkcí suspend/resume vyjde už zítra

25. 3. 2015 14:12 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Jeden z nejočekávanějších firmware updatů pro konzoli PlayStation 4 od toho, který zprovoznil Share Play, vyjde už zítra 26. března. Díky updatu se tak po roce a půl od vydání PS4 dočkají majitelé konzole možnosti uspat konzoli s rozehranou hrou a následně pokračovat ze stejného místa. Známe to přeci všichni, dostali jsme se za polovinu ukrutně obtížné pasáže (například v Bloodborne), když najednou musíme nutně odběhnout, protože jdeme pozdě do práce nebo školy.

Slíbená funkce uspání konzole i se zapnutou hrou je sice nejzásadnější novinkou v rámci updatu 2.50 (s kódovým označením Yukimura), nikoli však jedinou. Dále se mohou hráči těšit na možnost najít ověřené účty významných figur herního průmyslu, vyhledávání přátel přes účet na Facebooku či na možnost zálohování celého disku konzole na zařízení píchnuté v USB slotu.

Záloha konzole bude obsahovat nejenom samotné hry, ale i uložené pozice, videa, vytípané obrázky, stažené soubory (například aktualizace) a dokonce i nastavení konzole. Mělo by se tedy jednat o zálohu skutečně kompletní a hodit se uživatelům může například při výměně disku v konzoli za větší či rychlejší.

Co se sociálních funkcí týče, tak kromě vyhledávání přátel nyní bude mnohem snadnější sdílet úspěchy (například zisk trofejí) na sociálních sítích. Systém automaticky vytvoří fotku při získání každé trofeje, kterou pak stačí sdílet třeba na Facebooku. Při vyhledávání přátel navíc půjde ve stejném kroku zažádat o reálné jméno protistrany. Jednodušší by také měla být i tvorba party.

Vylepšení se dočká též funkce Remote Play i Share Play – pokud daný titul podporuje 60 snímků za vteřinu (fps), tak stejné hodnoty bude dosahovat i během streamování. Pochopitelně, pokud to bude hardware na druhé straně nativně podporovat. V této souvislosti se firmware updatu dočká i PS Vita. Update by měl krom jiného zajistit na handheldu i podporu 60 fps.

Firmware update pro PS4 i PS Vita přinese celou řadu nových funkcí pro barvoslepé nebo pohybově omezené uživatele PS4 a PSV. Jde o možnost zapnout invertované barvy, zvětšit text, zoomovat či přenastavit ovládání - funkce budou fungovat dashboardech Sony konzolí a zřejmě i ve hrách od Sony. Podpora zmíněných funkcích ve hrách a aplikacích od třetích stran automatická nebude.

Dale update přinese možnost zapnout automatické stažení a instalaci budoucích updatů, možnost uploadovat video klipy z hraní na Dailymotion nebo možnost upgradu sub-accountů na klasické accounty pro osoby starší 18 let přímo v konzoli.

Nejnovější články