Psychologický horor Observer od tvůrců Layers of Fear hostí hvězdu z Blade Runnera
zdroj: tisková zpráva

Psychologický horor Observer od tvůrců Layers of Fear hostí hvězdu z Blade Runnera

20. 7. 2017 11:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Tvůrci z Bloober Team se v loňském roce zapsali do paměti fandů psychologických hororů svěžím titulem Layers of Fear. Hra vás vtáhla do zvrácené mysli umělce v neustále se měnícím prostředí, které se postaralo o prakticky konstantní nejistotu a nedůvěru ke všemu. A přestože nejsem největší fanda podobných her, Layers of Fear mě fascinovala i po technické stránce. Když pak tvůrci z Bloober oznámili svůj další titul Observer, opět psychologický horor, ale tentokrát v kyberpunkové budoucnosti, zpozorněl jsem ještě více. Třeba i díky tomu, že hlavní postavu dabuje známý herec Rutger Hauer.

Observer vychází 15. srpna, což tvůrci oznámili krátkým trailerem, který by měl vyvolat příjemné či nepříjemné mrazení (v závislosti na vaší osobnosti). Video se zaměřuje na hlavní postavu detektiva Daniela Lazarského, který už není zrovna nadšený ze své neobvyklé práce observera (též psáno jako >observer_). Daniel totiž disponuje možností nabourat se do myslí podezřelých zločinců a pomocí jejich nejtemnějších nočních můr odhalit pravého viníka.

Dnes by to asi nebylo až tak děsivé, jako v Krakově v roce 2084. Pokud jste totiž přežili pandemii Nanophage a všechny války, dali jste se pravděpodobně na drogy, uchýlili se k VR nebo se napumpovali nervovými implantáty. Lidé v této době zkrátka udělají cokoliv, aby unikli té jediné skutečné realitě, která je děsí více než halucinace. A v myslích takových jedinců se musíte šťourat.

zdroj: Archiv

Neumím si představit, že by to mohlo nefungovat. Kyberpunk je ve hrách stále neprobádaný a s detektivkou se skvěle snoubí. A že to autoři s kyberpunkem myslí opravdu vážně, dokazuje i dabing hlavní postavy Daniela, o který se postaral Rutger Hauer, představitel replikanta Battyho v kultovním snímku Blade Runner.

Všechny nebojácné duše se budou moci vrhnout do prapodivného světa vzpomínek již 15. srpna, kdy Observer vychází na PC (Steam), PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články