Původní RollerCoaster Tycoon se po téměř dvou dekádách vrací na PC v remasteru
zdroj: tisková zpráva

Původní RollerCoaster Tycoon se po téměř dvou dekádách vrací na PC v remasteru

1. 10. 2017 12:05 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Chris Sawyer se v závěru minulého tisíciletí postaral o jednu z nejslavnějších budovatelských strategií všech dob. První tři díly série RollerCoaster Tycoon vydané do roku 2004 slavily úspěch u kritiků i hráčů, zatímco novodobé návraty v podobě RollerCoaster Tycoon WorldRollerCoaster Tycoon 4 by se měly stydět za svou existenci. Naděje svitla až o loňských Vánocích, kdy na mobilních zařízeních vyšla skvěle hodnocená RollerCoaster Tycoon Classic. A právě ta se konečně dočkala i PC verze.

A v čem že to tkví úspěch RollerCoaster Tycoon Classic? Tak předně se nejedná o žádnou novinku, ale jde v podstatě o remaster prvních dvou dílů série, na který opět dohlíží tvůrce Chris Sawyer. RCT Classic do jednoho titulu skládá to nejlepší z nejlepších, zachovává tehdejší grafiku i zvuky a brnká tak na velice citlivou strunu nostalgie.

Nechybí nic podstatného – správa parku, používání předpřipravených atrakcí, stavba vlastních horských drah, uspokojování potřeb návštěvníků jídlem a záchody, 95 různých scénářů a dokonce jsou součástí balíčku i dvě původní rozšíření Wacky World a Time Twister. Díky nim se podíváte do světových metropolí, pravěku i budoucnosti.

zdroj: Archiv

K dispozici je i kreativní toolkit, díky kterému můžete vytvořit vlastní atrakce a celé parky, které následně nasdílíte ostatním hráčům. V tomto ohledu možná zamrzí chybějící SteamWorkshop, který by už tak nabytý obsah ještě rozšířil, ale protože RCT Classic míří spíše na nostalgiky, tak ti se bez něj určitě obejdou.

Je otázka, zda má remaster šanci zaujmout i nové hráče a jak obstojí po boku současného krále žánru Planet Coaster, případně dalšího výborně hodnoceného tycoonu Parkitect. RCT Classic má oproti prvnímu jmenovanému výhodu v téměř poloviční ceně, zatímco druhý jmenovaný je naopak o kousek levnější. RollerCoaster Tycoon Classic pořídíte na Steamu za 20 eur. Níže ještě slova Chrise Sawyera.

„Když jsem před téměř dvěma dekádami stvořil sérii RollerCoaster Tycoon, nenapadlo mě, že by se i po tolika letech mohlo jednat o celosvětově stále populární hru. Úžasné je i to, že dnešní hráče baví klasická hratelnost prvních dvou dílů, které vše odstartovaly a jsem nadšený, že vám to nejlepší z nich mohu zprostředkovat na Steamu hrou RollerCoaster Tycoon Classic.“

Nejnovější články