Remaster Age of Empires vyjde v únoru, zve do bety 100 tisíc hráčů
zdroj: tisková zpráva

Remaster Age of Empires vyjde v únoru, zve do bety 100 tisíc hráčů

19. 1. 2018 13:10 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Možná jste si všimli, že remaster Age of Empires: Definitive Edition se opozdil. Původně měl vyjít v říjnu loňského roku, kdy tomu bylo přesně 20 let od zrození úplně prvního Age of Empires. To by sice bylo pěkné a symbolické, ale autoři zkrátka potřebovali na veškeré to dodělávání a předělávání víc času, což jim asi nikdo nemůže zazlívat - nostalgické fandy originálu nebude snadné uspokojit. Jestli se to vývojářům přece jen povede, to se nakonec uvidí 20. února.

Kreativní ředitel Microsoftu Adam Isgreen k tomu napsal: “Bylo pro nás důležité chovat se ke značce Age of Empires s respektem, který si zaslouží, takže jsme investovali potřebný čas do prvků jako attack-move a vylepšené minimapy, a dokonce jsme přidali i technologický strom (jak jsme bez něj mohli v roce 1997 přežít?), a doufáme, že se to bude fanouškům líbit.”

zdroj: Archiv

V únoru si za 20 dolarů odnesete všeobecně vylepšenou verzi staré legendy včetně od píky znovu vytvořených assetů v rozlišení 4K, onlinového hraní skrz Xbox Live nebo LAN, nově nahraného soundtracku a dabovaného vyprávění pro každou misi. Vylepšený má být také editor scénářů a kampaní, které následně můžete jednoduše sdílet skrze stránku AgeofEmpires.com.

Tvůrci by to celé rádi otestovali a zároveň nabídli malou ochutnávku co největšímu počtu zájemců, a to je také důvod, proč rozšiřují svou uzavřenou multiplayerovou betu. Na domovské stránce se k ní můžete přihlásit až do 25. ledna, načež bude vybráno sto tisíc zájemců a 29. ledna vpuštěno na antická bojiště. Když se jim zalíbí, co uvidí, můžou si Age of Empires: Definitive Edition rovnou přeobjednat na Microsoft Store.

Nejnovější články