Resident Evil 4 jak ho neznáte - HD mod zkrášlí hradní část hry už na konci března
zdroj: tisková zpráva

Resident Evil 4 jak ho neznáte - HD mod zkrášlí hradní část hry už na konci března

31. 1. 2017 18:00 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Nostalgický přeliv dokáže s přehledem vyhladit všechny textury, zpřehlednit šílený interface a zmodernizovat modely postav, když se člověk pustí do hraní původní verze některé své oblíbené hry, která vyšla před více než dekádou. Funguje to ale jenom někdy – mnohem častěji dojde na situaci, kdy s nadšením po řadě let spouštíte svou herní modlu, a už v první obrazovce se vám udělá šoufl z příšerného rozlišení, textur, modelů postav apod. Pak hru vypínáte a jste smutní. Resident Evil 4 není zas tak stará hra, takže stav totálního obrácení žaludku při hraní původní verze, nebo údajné HD verze od Capcomu z roku 2014 nehrozí. Přesto je skvělé, že se tým dvou lidí rozhodl už před více než dvěma lety, že si sežene podklady a ručně předělá všechny textury v RESI 4 do vysokého rozlišení. Úvodní část z vesnice už upravili a vydali před dvěma lety, nyní upozorňují, že v březnu vydají upravené textury, objekty, modely a někdy i nasvícení pro celou hradní část. Jak hra po faceliftu vypadá, se můžete podívat na záběrech videa. Napovím – je to paráda!

Španělsko-americká dvojice tvůrců objela lokace, kde si tvůrci z Capcomu fotili podklady pro lokace a textury v původní hře, znovu všechno nafotili, a následně materiály zakomponovali do hry. A co nafotit nešlo, to ručně předělali. Výsledek byl skvělý už ve dva roky vydané vesnické sekci, takže úvodní části hry.

Od té doby se ale tvůrci této modifikace naučili spoustu nového a soudě dle videa vypadá přetexturovaná a přesvícená hradní část hry ještě lépe. Skoro až žasnu, co s atmosférou lokace udělá, když z textury udělá někdo regulérní 3D model. Nebo když zdobení na stěnách a nábytku, kterého je v hradní části opravdu hodně, je najednou detailní a rozeznatelné. O vyznění některých scén, kde správně funguje světlo ani nemluvě…

zdroj: Archiv

Pokud jste o Resident Evil 4 HD Project zatím neslyšeli, RESI 4 patří k vašim oblíbeným hrám, určitě se podívejte na stránky projektu. A stáhněte si vesnickou část. Jen budete potřebovat HD verzi RESI 4 z roku 2014. Když podle instrukcí nové textury nainstalujete a následně hru vyzkoušíte, začnete si určitě těšit na vydání hradní sekce, které mají tvůrci naplánované na 31. březen 2017. A žádné strachy, že by svůj projekt nechali nedokončený. Na ostrovní sekci už dávno pracují. Sledujte jejich progres na těchto stránkách.

Nejnovější články