Rocket League slaví druhé narozeniny a připravuje multiplayer napříč platformami
zdroj: tisková zpráva

Rocket League slaví druhé narozeniny a připravuje multiplayer napříč platformami

10. 7. 2017 13:35 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Autíčkový fotbal Rocket League oslavil své druhé narozeniny. Obvykle při oznámení podobných milníků cítím mírnou paniku nad tím, jak všechno strašně rychle utíká, ale tentokrát mi to vlastně ani nepřijde. Možná proto, že tenhle bláznivý e-sport od vydání nabobtnává díky novým hráčům (celkem jich je už 33 milionů) i DLC. A to se ještě chystá potenciálně převratná novinka – multiplayer napříč platformami.

Hráčská komunita je rozdělená mezi 3 platformy – PS4 (41 % hráčů), Xbox One (32 %) a Steam (27 %). K nim ještě navíc brzy přibude verze pro Nintendo Switch. Dává tedy rozum, že by bylo nejlepší všechny volantové fotbalisty spojit v jednu obrovskou hráčskou rodinu. A slovo „obrovskou“ nepoužívám nadarmo – průměrný měsíční počet hráčů Rocket League se pohybuje kolem 6 milionů.

Polovičatá verze cross-platform multiplayeru už existuje – konzolisté si můžou zahrát s PC hráči, ale nikoli sami mezi sebou. Po vydání Switche by mělo být možné hrát odkudkoli s kýmkoli… Ovšem s velice důležitou výjimkou v podobě čtvrtého PlayStationu. Na tom sice můžete potkat hráče ze Steamu, ale nikoli dalších platforem, a na tom se nic nezmění ani v budoucnu. Sony se totiž bojí vnějších vlivů na své pečlivě kontrolované herní prostředí.

Raketová vozítka každopádně stále sviští kupředu a zjevně nehodlají zpomalovat, o čemž svědčí i průměrná cifra 1,6 milionu hráčů za den. Zajímá vás, odkud tyhle statistiky tahám? Dobrá, čas prozradit identitu mého zdroje. Jde o tuhle infografiku vydanou při příležitosti oslav druhých narozenin, kde se mimo jiné dozvíte, jaké autíčko bylo nejoblíbenější a jakou na něj piloti nejradši nasazovali čepičku či kolečka. Fascinující čtení.

Nejnovější články