Romerův Sigil, rozšíření starého dobrého Dooma, vyjde za pár dní
zdroj: tisková zpráva

Romerův Sigil, rozšíření starého dobrého Dooma, vyjde za pár dní

28. 5. 2019 14:19 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Doom je tu s námi už přes čtvrt století a i po tak dlouhé době se zanedlouho dočká duchovního nástupce od svého otce Johna Romera. Sigil, soubor 18 nových úrovní navazujících na čtvrtou epizodu Ultimate Dooma, se po mnohých odkladech konečně dočkal finálního data vydání. A bude dostupný všem zdarma.

Sigil je takzvaný megawad. Toto slovo bychom dnes mohli chápat jako prostou modifikaci, která přidává nové úrovně do původní hry, a to zadarmo. Takových existuje po víc než dvou dekádách velká spousta, ale kolik z nich se může pochlubit rukopisem tvůrce původního Dooma? Sigil je čestnou výjimkou.

Sigil měl po několika odkladech vyjít v dubnu, ale i z toho nakonec sešlo kvůli problémům v produkci. I když půjde o digitální produkt dostupný všem zdarma z oficiálních stránek, kdysi bylo možné pořídit si jeho dnes již nesehnatelnou fyzickou kopii. O její výrobu se stará společnost Limited Run Games a kvůli průtahům se z hlediska solidarity odložilo vydání digitální verze, která je už měsíce hotová.

zdroj: Archiv

Nicméně vše je konečně vyřešeno, krabičky by se v následujících dnech měly objevit v rukách šťastlivců, kteří je budou moct protočit na eBayi za nekřesťanské peníze. Většina kupců se ale jistě těší, že si zahraje samotnou hru, která nabídne devět nových úrovní pro singleplayer a dalších devět pro multiplayer.

Pokud čekáte na digitální verzi, která vás nebude nic stát (pokud nebudete chtít i soundtrack za symbolických 6,66 eur), pak vydržte do 31. května.

Nejnovější články