Rozvaha, preciznost a kradmý postup jsou hlavními požadavky nového DLC Tac-Ops pro Arma 3
zdroj: tisková zpráva

Rozvaha, preciznost a kradmý postup jsou hlavními požadavky nového DLC Tac-Ops pro Arma 3

1. 12. 2017 11:55 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Arma 3 nikdy nenabízela hurá styl známý třeba ze série Call of Duty. Vždy se přikláněla k realistické simulaci válečných konfliktů, čehož je důkazem například minulé DLC Laws of War, které si vzalo do pomyslného hledáčku humanitární pomoc neziskové organizace IDAP. Nejnovější DLC s názvem Tac-Ops Mission Pack se snaží ještě více přiblížit realitě ve smyslu taktických operací, kde jediné špatné rozhodnutí znamená katastrofu.

V Tac-Ops je ještě více než jindy důležité postupovat s rozvahou. Pořádně si naplánujte svůj postup misí a pak se ho snažte do puntíku dodržet. Postupujte pomalu, hledejte výhodné pozice, střílejte s jistotou a nebojte se vyčkat na správnou příležitost.

Mise v Tac-Ops se snaží napodobit skutečné bojové akce, kde se upřednostňuje preciznost a jistá míra diskrétnosti. Přeci na svůj malý tým expertů nechcete strhnout celou armádu nepřátel. Vaším úkolem je pouze eliminovat dané cíle pod rouškou noci a pokud možno nepozorovaně zmizet.

zdroj: Vlastní

Celkem si projdete sedmi misemi napříč třemi operacemi z různých období fiktivní války v Arma 3. V Beyond Hope se podíváte devět let před hlavní konflikt kampaně East Wind, kdy Republikou Altis a Stratis hřmí zvuky občanské války. Operace Stepping Stone sleduje posily NATO po vypuknutí konfliktu, které se snaží zajistit klíčovou oblast Malden, a poslední operace Steel Pegasus vás vezme na druhou frontu probíhající invaze na Altisu.

Dohromady vás čeká zhruba 8 hodin plížení, přesných headshotů a snahy o splnění vedlejších úkolů. Po odehrání jednotlivých operací se do těch samých misí můžete pustit v kůži jiné jednotky a poznat tak průběh operací z různých úhlů pohledu. A aby toho vhledu do reality nebylo málo, máte k dispozici ještě sérii výukových videí, kterými vás provede vojenský konzultant z Bohemia Interactive.

DLC Tac-Ops Mission Pack cílí spíš na zkušené hráče Army, kteří hledají další výzvu (tedy jakýsi druh endgamu). Tři výše zmíněné operace vás na Steamu vyjdou na 5 eur. Pokud jste si ještě nepořídili žádné z předchozích DLC Laws of War a Jets, vyplatí se vám sáhnout po balíčku se všemi třemi DLC, ke kterým se v prvním kvartálu příštího roku přidá ještě čtvrté s tanky.

Nejnovější články