RPG inspirované pádem Římské říše Age of Decadence se chystá opustit early access
zdroj: tisková zpráva

RPG inspirované pádem Římské říše Age of Decadence se chystá opustit early access

25. 8. 2015 15:54 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Po mnoha a mnoha letech (přesněji řečeno po dvou) na sebe upozorňuje mamutí nezávislý projekt Age of Decadence. Jde o izometrické RPG, které víceméně ve všech ohledech kopíruje antický Řím v době jeho pádu. Nejde ale o věrnou historickou rekonstrukci a tak sice více, co asi od hry čekat, ale tvůrci z Iron Tower Studios měli více prostoru pro tvůrčí licenci, kdy mohli občas popustit uzdu své fantazii. Age of Decadence se nyní po skoro pěti letech vývoje chystá opustit fázi early accessu s tím, že v říjnu snad bude k dispozici v plné verzi.

Roli Říma zde přebírá Maadoran, město měst, ovšem názvy lokací jsou jedním z mála, co je oproti reálné historii pozměněno. Latinsky znějící jména doplňuje především složitá politická scéna, na níž spolu soupeří významné rodiny o politickou a vojenskou moc. Řím, totiž Maadoran se totiž řítí do civilizační propasti a spolu s ním zbytek světa. Na vás bude, abyste se pokusili velkému pádu zabránit (protože z něj nemůžete profitovat) a ze sebe udělali co nejmocnějšího hráče.

Celkem tradiční RPG systém plný schopností, jež definují vaší postavu doplní prostředí, kde nenajdete mytologické potvory a magii, ale místo toho se střetnete s ctižádostivými šlechtici, nemilosrdnými obchodníky, po moci prahnoucími důstojníky přežívající Imperiální gardy (místní variace na Pretoriánskou gardu) apod. Prostě politické bojiště, kde člověk člověku skřetem.

Vývoj na hře stále pokračuje a nedávno tvůrci v early access verzi zpřístupnili první oficiální konec hry, přičemž celkem by jich mělo být sedm. S tím by se pomalu mělo i finišovat s postupným plánem vydat hru koncem roku, snad už v říjnu. Že se je nač těšit naznačují recenze early access verze na Steamu, které jsou převážně pozitivní a nadšené. Samozřejmě, pořád se z Age of Decadence může vyklubat ambiciozní, leč nedodělaný titul východního střihu. Ale člověk může doufat. Podívejte se prozatím na více než rok starý trailer, který snad brzy nahradí aktuálnější.

zdroj: Archiv

Nejnovější články