S novým firmwarem poběží na PlayStation 4 Pro všechny hry lépe a rychleji
zdroj: Vlastní foto autora

S novým firmwarem poběží na PlayStation 4 Pro všechny hry lépe a rychleji

6. 2. 2017 13:58 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Hráči, kteří se chtějí účastnit betatestu nového firmwaru PlayStation 4, a patři mezi vybrané, už pár dnů využívají výhod updatu 4.50 s kódovým označením Sasuke. Jak odhalil jeden z testerů bety, v updatu je i docela podstatná novinka jménem Boost Mode pro modely PS4 Pro. Jde de facto o vylepšení především framerate pro hry, které vyšly před vydáním Pro, a tedy nemají speciální Pro mód přímo od vývojářů. Boost Mode by měl využívat extra hardwarovou kapacitu Pro verze. Primárně od něj můžete očekávat vyšší framerate a kratší nahrávací časy. Sony potvrdila, že v updatu 4.50 skutečně tato funkce je. Jak vypadá v chodu, se můžete přesvědčit na videu.

Mezi další plusy updatu patří, že konzole (Pro i základní verze) díky němu nabídne přes USB 3.0 podporu externích harddisků. To znamená, že na ně můžete stahovat a instalovat aplikace i hry, ale také je z externích disků hrát. Navíc systém podporuje až kapacitu 8 TB, což je už hodně místa pro vaše hry, videa atd.

Příjemnou novinkou, která je ryze kosmetická, ale umožní vám cítit se v menu konzole víc jako doma, jsou vlastní wallpapery. Nově si budete na pozadí dát jakýkoliv obrázek a aby nezaniknul ve volbách menu, půjde si nastavit i kontrast, stíny apod. Stejně tak změnou k většímu uživatelskému pohodlí je úprava Quick Menu na boku obrazovky, které bude menší a umožní lepší management vaší party, přibírání nových členů apod.

Do svého PSn feedu nyní budete moci přidávat vlastní statusy, doprovázet je fotkami, emotikony, tagovat přátele apod. Prostě další sociální síť, tentokrát v rámci PSN. Nakonec, pokud patříte mezi majitele PlayStation VR a máte doma nějaký 3D Blu-ray, konečně můžete využít schopností virtuální reality k pouštění si svých snímků v 3D podobě. Update 4.50 bude mít ještě další, menší funkce, ale ty se dozvíme až postupem času. Plná verze by měla být k dispozici všem během pár týdnů.

Nejnovější články