Sci-fi horor Solarix vyjde na konci dubna a jsme zvědaví, jestli se přiblíží System Shocku
zdroj: tisková zpráva

Sci-fi horor Solarix vyjde na konci dubna a jsme zvědaví, jestli se přiblíží System Shocku

30. 3. 2015 18:45 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Nedávno jsme psali, že se sci-fi horor Solarix kvapem blíží dokončení a vydání, následně Láďa nabídl oku hladového čtenáře i dojmy z hraní rozpracované verze a Pulsetense Games už hlásí, že svůj titul vydají 30. dubna. Prý měli možnost hru na základě testování a odezvy od hráčů v posledních měsících zásadně vylepšit, což zhodnotíme až za měsíc. Prozatím tak musím stačit nové obrázky a video.

Sami se můžete podívat, jak aktuálně vypadá sci-fi horor, který spoléhá na otevřené úrovně. Příběh se odehrává až za dlouhých 150 let ve vzdálené kolonii na planetě jménem Ancyra, která byla napadena neznámým mimozemských virem. Stěžejními prvky hry jsou stealth přístup, zmíněné otevřené prostory a celková inspirace například legendárním System Shockem.

zdroj: Archiv

Cílem hry je v roli inženýra Waltera uniknout z nebezpečím prorostlé báze. Walter se jednoho dne probral do děsivé noční můry – vše, co znal je pryč. Na základně řádí neznámý virus a jeho jedinou možností je únik. Dopomoci k tomu Walterovi má umělá inteligence, směřující jeho kroky do bezpečí. Naše první dojmy ze hry bohužel nevyzněly pro autory nejlépe, ale jestli hru v mezičase vylepšili, tak jsme sami zvědaví, co finální verze za měsíc nabídne.

Nejnovější články