Sci-fi strategie Ancient Frontier dorazí co nevidět a předvede, jak vypadá XCOM s vesmírnými loděmi
zdroj: tisková zpráva

Sci-fi strategie Ancient Frontier dorazí co nevidět a předvede, jak vypadá XCOM s vesmírnými loděmi

14. 9. 2017 11:25 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Aleš popsal strategii Ancient Frontier jako „XCOM s loděmi místo vojáků“, což zní na první pohled jako dost divný nápad. Copak se vesmírná plavidla mohou krýt za zídkami, skákat na střechy a provádět jiné pohybové vylomeniny? V prázdném vakuu přece tahové bitvy nemůžou být až tak komplexní! Ale nový trailer připomínající, že hra vyjde už 21. září, naznačuje opak. Zdá se, že pro taktické vyžití by mohly stačit asteroidové pásy, minová pole a spousta speciálních schopností.

V tahových bitvách se ujmete admirálského křesla buď pod vlajkou Federace s centrem na planetě Mars, nebo koloniální Aliance, přičemž obě strany nabízejí plně nadabované příběhové kampaně. Ale nečekejte bitvy o naši sluneční soustavu – místo toho se poperete o nepříliš zmapované kouty vesmíru, kde na vás kromě hlavních rivalů čekají ještě piráti nebo mimozemšťané. Příběhové pozadí vám určitě bude povědomé, pokud jste hráli předchozí hru od Fair Weather Studios, střílečku Bladestar.

Když už mluvíme o vývojářích: je vážně úctyhodné, že takto komplexní hru s tak pěknou vizáží vytvořil dvoučlenný tým. Zvlášť když musel protrpět nezdařenou kampaň na Kickstarteru, kde se nepodařilo vybrat ani velice skromných 5 tisíc dolarů. Snad kvalita hry neutrpěla nedostatkem financí, protože to celé zní vážně zajímavě, zvlášť když si uvědomíte, že podle vzoru XCOM vašim lodičkám neustále hrozí permanentní smrt.

Rozhodně tu je prostor pro opravdová Pyrrhova vítězství. Co z toho, že jste právě rozstříleli nepřátelskou flotilu, když vás to stálo vaše nejzkušenější fregaty, jejichž názvy a statistiky byste byli schopni recitovat i po půlnočním probuzení? Budete tak muset být velice opatrní, chytře využívat všeho, co vám hra dá k dispozici, a pamatovat na základní poučku: prostředí kolem vás může být stejně smrtící, jako nepřátelská kanonáda.

Ancient Frontier vyjde na PC, takže pokud byste měli chuť na trochu strategického utrpení s permanentní smrtí, ale nechce se vám zapínat XCOM ani Darkest Dungeon, odkážu vás rovnou na steamovou stránku, kde se hra za týden zprovozní.

zdroj: Archiv

Nejnovější články