Sci-fi strategii Stellaris rozšíří začátkem dubna datadisk Utopia
zdroj: tisková zpráva

Sci-fi strategii Stellaris rozšíří začátkem dubna datadisk Utopia

27. 2. 2017 18:40 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

To, že se další datadisk galaktické strategie Stellaris jmenuje Utopia a umožní vám pozvednout vaši rasu na zcela novou úroveň, už jsme psali. Ovšem datum jeho vydání bylo přísně střeženým státním tajemstvím, tedy až do nynějška. Utopia dorazí na vaše počítače 6. dubna, a Paradox se vás při příležitosti tohoto oznámení rozhodl obšťastnit pěkným trailerem, v němž dvě velice odlišné civilizace zápasí o mocnou Dysonovu sféru.

Jedni jsou mírumilovní diplomaté a chtějí polapenou sluneční energii využít pro výrobu nových léků a zajištění udržitelného rozvoje pro příští generace. Druzí jsou nemilosrdní dobyvatelé odhodlaní rozšířit svoje impérium do všech koutů galaxie a nastolit tolik potřebný řád. Těm by se zase energie hodila na výrobu nových lodí, zbraní a tak dále. A ve velice podobné situaci se od dubna možná octnete i vy, protože mnohé z chystaných superstruktur a vylepšení mají potenciál převrátit celou vaši kampaň vzhůru nohama.

zdroj: Archiv

Kromě Dysonových sfér tu jsou ještě prstencové světy, obyvatelné vesmírné stanice a další technologické zázraky, jejichž stavba bude mít dalekosáhlé důsledky – a to nejen ekonomické či vojenské. Stavba podobných divů vám zajistí i diplomatickou prestiž při styku s ostatními národy. Zároveň je však třeba, abyste se o svou doménu pěkně postarali a k tomu vám poslouží systém zákonů, práv a privilegií, pomocí nichž můžete například upřednostnit jednu rasu svých obyvatel před jinou. A když už se bavíme o rase, jednou z dalších možností bude dovést svůj druh za jeho přírodní limity a vydat se cestou biologického, psionického či syntetického nadživota.

Utopia vás přijde na 20 euro. Ovšem pokud se vám nechce platit, taky neostrouháte. Spolu s DLC vyjde i neplacený update „Banks“, který by měl Stellaris dále rozšířit a opravit některé nedostatky. 

Nejnovější články