Seriál Doctor Who čeká adaptace ve virtuální realitě
zdroj: tisková zpráva

Seriál Doctor Who čeká adaptace ve virtuální realitě

23. 10. 2019 11:57 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Doctor Who alias česky Pán času je nejdéle vysílaným televizním seriálem na světě a zároveň nejúspěšnějším sci-fi seriálem všech dob. Zejména ve Velké Británii jde o kultovní záležitost, která má spoustu spin-offů v podobě komiksů, filmů, knih a vůbec všemožných odkazů napříč popkulturou. Kromě světa moderních videoher, kam TARDIS míří až trestuhodně málo. 

Pokud nepočítáme různé spoj 3 a zábavy v prohlížeči, vyšla poslední hra z univerza Doctora Who v roce 2012 a schytala hromadu negativních hodnocení. The Eternity Clock měla odstartovat celou sérii, po jejím neúspěchu ji ale BBC odložilo k ledu. Po sedmi letech to teď ve spolupráci se studiem Maze Theory zkouší znovu. Stejný tým pracuje také na adaptaci seriálu Peaky Blinders. Gangů z Birminghamu. Ach, ty české překlady.

Doctor Who: The Edge of Time je sice adventurou ve virtuální realitě, ale lepší než to schytat rezavým pohrabáčem do oka. Slavná policejní budka se samozřejmě porouchá a vy ji budete muset opravit. A nenechat se vyhubit ani daleky, ani sošnými plačícími anděly.

Coby 13. doktorka Jodie Whittaker se ozbrojení sonickým šroubovákem budete muset postavit jak obtížným hádankám, tak ikonickým monstrům a zneškodnit podivný virus, který ohrožuje prostor a čas.

zdroj: Archiv

Doctor Who: The Edge of Time měla původně vyjít v září, nyní se datum jejího příchodu přesouvá na 12. listopadu. Sedlejte TARDIS, respektive headsety Oculus Rift a HTC Vive, kam se dostane prostřednictvím Steamu.

Nejnovější články