Šestá epizoda Minecraftu vychází za týden a představí slavné youtubery
zdroj: tisková zpráva

Šestá epizoda Minecraftu vychází za týden a představí slavné youtubery

1. 6. 2016 10:57 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Šestá epizoda adventurního dobrodružství od Telltale ze světa Minecraftu s podtitulem A Portal to Mystery dorazí mezi hráče příští úterý, 7. června a bude ve stejný den hratelná na všech platformách. Toto oznámení ovšem doprovází na poměry Telltale netradiční video. Nejedná se totiž o klasický trailer, ale upoutávku, jež představuje nové postavy, jimiž budou alter ega reálných členů komunity a především známých youtuberů.

Hráči tak potkají například Josepha Garretta (Stampy Cat), Stacy Hinojosovou (Stacy Plays), Dana Middletona (DanTDM – The Diamond Minecart), Lizzie Dwyerovou (LDShadowLady) a Jordana Marona (CaptainSparklez). Každý z těchto tvůrců videí pak slibuje, že hráči a především jejich fanoušci mají možnost narazit na easter eggy a vtípky odkazující právě na jejich tvorbu. 

Od Telltale jde samozřejmě o chytrý a pragmatický tah. Minecraft: Story Mode neoplývá výjimečnou kvalitou ani velkým zájmem tradičních konzumentů her od Telltale, ale má své kouzlo pro milovníky Minecraftu a youtuberů. Je jen logické, že studio chce zvýšit zájem o prodlouženou sezónu právě angažováním populárních tváří.

zdroj: Archiv

Co se příběhu týče finální trojice epizod sleduje další patálie Jesseho a jeho party. Ti se ocitají ve zcela novém světě, ten je však zamořen zombiemi a k úniku z nebezpečí mohou hráčům vypomoci právě hranaté verze youtuberů.

Cena epizody je stanovená na 5 dolarů a pořizovat lze samozřejmě i v rámci season passu. A ačkoli video doslova do písmene vyzdvihuje šestou epizodu jako ideální místo, kde se sérií díyky novému příběhu začít, tak vlastnictví alespoň první z předešlé sady epizod je podmínkou.

Nejnovější články