Slimo-kočka z Rain World zabojuje o přežití v druhé polovině roku
zdroj: tisková zpráva

Slimo-kočka z Rain World zabojuje o přežití v druhé polovině roku

17. 1. 2017 11:51 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Skromný výčet her, které měly vyjít v roce 2016, ale nestihly to, survival plošinovku Rain World nezahrnul, i když by měl. Jednak se v redakci na hru těšíme, jednu chvíli měla vyjít i loni, ale hlavně se její vývoj pořádně protahuje – podle původního slibu z Kickstarter kampaně měla hra vyjít už v prosinci 2014. A jak je na tom hra se slimáčí kočkou v hlavní roli nyní? Poslední tisková zpráva hlásá, že díky Adult Swim Games vyjde Rain World pro PC a PS4 někdy v druhé polovině letošního roku. Do vydání Rain World tedy zbývá ještě spousta času, který můžeme v mezičase vyplnit připomínkou, o čem vlastně hra je, a co vás v ní čeká.

V základu je Rain World plošinovka, která se odehrává ve světě dávno zaniklé civilizace, kde skoro pořád prší. Většina tvorů tak po většinu času spí, a těch pár suchých dní využívá k tomu, aby něco ulovila a získala tím dostatek zásob na další období spánku, když bude zase pršet. A titulní slimáčí kočka (slugcat), kterou ovládáte, je na tom podobně. Má však tu smůlu, že není ze všech nejsilnější. Musí tedy lovit, aby měla co jíst a přežila, ale zároveň zdrhat před mnohem silnějšími a většími potvorami – aby přežila. Jak to názorně ukazují GIFy níže.

Jedním z hlavních taháků Rain World má být samostatně fungující ekosystém, v jehož rámci loví silnější bytosti ty slabší. A v roli slimo-kočky byste toho měli využívat. Co to znamená? Je to jednoduché. Prostě zařídíte, aby se silnější potvory mezi sebou popraly, čímž zajistíte, že nepůjdou po vás. A zároveň si tak zařídíte, že slabší potvory zbydou pro vaši potřebu.

Mezi tím vším vás čeká spousta hopsání, lezení, ukrývání se, objevování tajů propršeného světa, a samozřejmě i frenetického utíkání před nebezpečím. To všechno na ploše více než 1600 obrazovek ve 12 odlišných prostředích.

Další informace o Rain World můžete posbírat na homepage nebo na Steamu.

zdroj: Archiv

Takhle jezdí páni!

zdroj: Archiv

Kočičí gymnastika

zdroj: Archiv

Chvilka klidu

zdroj: Archiv

Když se dva perou, třetí se směje

zdroj: Archiv

Zdrháme!

Nejnovější články