Smyšlený děs a hrůza pokračuje v akčním hororu The Evil Within 2
zdroj: tisková zpráva

Smyšlený děs a hrůza pokračuje v akčním hororu The Evil Within 2

12. 6. 2017 8:21 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Chudák Sebastian. Způsob, jakým ho Šindži Mikami se svými kolegy ze studia Tango Gameworks vláčí skrze naprosto šílené životní situace, je skoro až odpudivý. Jenže, hráčům se to líbí. Respektive se jim to líbilo v případě hororovky The Evil Within, která se na to konto dočká pokračování v podobě The Evil Within 2. „Hrdinou“ s velkými uvozovkami je opět Sebastian Castellanos, který se s pomocí své bývalé parťačky Juli Kidmanové vydá do smyšleného města Union zachraňovat život své – údajně již mnoho let mrtvé – dcerky Lily. Že to nedává smysl? No jo, nedává, ale právě v tom tkví kouzlo prvního a snad i druhého dílu The Evil Within. Tvůrci si totiž na to konto mohou na hráče připravit celou řadu naprosto šílených situací.

The Evil Within 2 se odehrává tři roky po událostech z jedničky. Sebastian tak tak přežil svůj zásah v Beacon Mental Hospital, nikdo mu nevěří, co tam viděl a zažil, a jeho pátrání po zodpovědných lidech nikam nevede. V tu chvíli se vrací na scénu Sebastianova bývalá partnerka Juli Kidmanová s tím, že jeho roky mrtvá dcera je vlastně naživu, je zneužívaná organizací Mobius, a je možné ji zachránit. Jen to holt vyžaduje přežít nepředstavitelné hrůzy, čehož se Sebastian velmi rád ujme. Má s tím zkušenosti a navíc, kdo by nechtěl zachránit život svému děcku…

Sebastian se tedy vydává do fiktivního světa města Union, vytvořeného v mysli jeho dcerky. S reálným světem komunikuje díky novému komunikačnímu zařízení od Juli Kidman, které slouží jako průvodce městem – vede Sebastiana a hráče k úkolům, poskytuje mu informace o městě, slouží ke komunikaci s Lily i s Juli.

zdroj: Archiv

Komunikátor je jednou ze zásadních novinek druhého dílu, který opět nabídne řadu hororových scén i nepřátel, ale hlavně méně lineární design lokací i úkolů, abyste hrou mohli procházet vlastním tempem. Neznamená to však, že by chtěli tvůrci ubrat na obtížnosti. Naopak upozorňují, že stejně jako v jedničce bude třeba zvládnout akční scény a zároveň zapojit i mozek. Jinak pobyt v Union nepřežijete a Lily nezachráníte.

The Evil Within 2 vyjde stylově v pátek 13. října 2017 ve verzích pro PC, PS4 a Xbox One.

Nejnovější články