SNES se vrací! Nintendo vydá novou verzi slavné konzole spolu s dávkou legendárních her
zdroj: tisková zpráva

SNES se vrací! Nintendo vydá novou verzi slavné konzole spolu s dávkou legendárních her

27. 6. 2017 13:56 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Z nomenklatury produktů od Nintenda by se jeden zbláznil. Dovolím si připomenout například velmi intuitivně pojmenované New Nintendo 2DS XL vycházející letos v červenci. Ale pořád lepší, než název nově oznámené konzole Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System. Na to bude potřeba zkratka. Z celého jména jste ale už možná dekódovali, že půjde o novou a menší verzi starého dobrého SNES z roku 1992. Na jejím harddisku bude navíc předinstalováno 20 legendárních her a jedna dosud nikdy nevydaná – vesmírná střílečka Star Fox 2.

NCM: SNES (nebo „SNES Classic“, vyberte si, co vám vyhovuje víc) vyjde 29. září s cenovkou 80 dolarů, za což kromě samotné konzole obdržíte ještě HD kabel, kterým si ji můžete připojit k televizi a vesele hrát, a pochopitelně také 2 ovladače Super NES Classic. A co že to vlastně budete pařit? The Legend of Zelda: A Link to the Past, Super Mario World, Super Mario Kart, Donkey Kong Country, Earthbound. Leckteré z těchhle her jsou starší než já, ale jejich sláva prostupuje napříč generacemi.

NCM SNES zdroj: tisková zpráva

No a pak tu máme dosud nikdy a nikde nevydanou Star Fox 2. Tahle hra, pokračování původní lodičkové střílečky z roku 1993, kterou na NCM: SNES také najdete, měla spatřit světlo světa dva roky po prvním dílu. Ale nestalo se. V Nintendu se totiž báli, že 3D grafika bude nepříznivě porovnávána s nastupujícím PlayStationem, a rozhodli se s hrami podobného typu počkat na svou silnější konzoli Nintendo 64. Ta ovšem nabrala zpoždění, takže podle Dylana Cuthberta, hlavního programátora Star Fox 2, by se bývalo vyplatilo hru vydat. Ale jak se říká, po bitvě je každý generál.

A teď se po všech těch letech spekulací a úniků prototypů na internet Star Fox 2 konečně dočkáte. Abyste si mohli zalétat po nepřátelském vesmíru, musíte nejprve dokončit první úroveň původní hry, což je poněkud divná limitace, ale vlastně proč ne. A i kdyby vás tenhle o víc než 20 let opožděný herní otazník nezajímal, s NCM: SNES si přijdete na své tak jako tak. Níže přikládám seznam všech jednadvaceti skvělých her, které na systému najdete.

Contra III: The Alien Wars

Donkey Kong Country

EarthBound

Final Fantasy III

F-ZERO

Kirby Super Star

Kirby’s Dream Course

The Legend of Zelda: A Link to the Past

Mega Man X

Secret of Mana

Star Fox

Star Fox 2

Street Fighter II Turbo: Hyper Fighting

Super Castlevania IV

Super Ghouls ’n Ghosts

Super Mario Kart

Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars

Super Mario World

Super Metroid

Super Punch-Out!!

Yoshi’s Island

Nejnovější články