Spekulace se potvrdily, Total War: Warhammer II v lednu rozšíří nemrtví faraoni
zdroj: tisková zpráva

Spekulace se potvrdily, Total War: Warhammer II v lednu rozšíří nemrtví faraoni

19. 12. 2017 17:49 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Už od pradávna se tradovalo, že kdo se vloupá do pyramidy, riskuje kletbu králů. Hloupé povídačky, řekli si vykradači hrobů, a víte co? Většinou měli pravdu a jejich rouhačská aktivita se jim velice vyplatila. Jenže temní elfové z nového traileru na Total War: Warhammer II takové štěstí neměli. Místo zaprášených zlatých figurek a šperků je překvapilo něco tajemného a smrtícího. Něco, co propůjčilo název novému DLC jménem Rise of the Tomb Kings.

Ano, všemi oblíbení, Egyptem inspirovaní nemrtváci se konečně chystají do akce. Ne že by to bylo nějaké velké překvapení – vývojáři to naznačovali už od vydání původní hry, například i tím, že země Nehekhara byla na mapě záhadně prázdná. No, teď už prázdná rozhodně není, poněvadž se po ní ve videu prohánějí ohromní škorpioni, legie oživlých soch a jeden ohromný Hierotitán.

zdroj: Creative Assembly

Dále tu máme bojové vozy, létající supiska a další krvelačné podivnosti, které z válečného tábora temných elfů poměrně rychle nadělají kromobyčejně atraktivní sekanou. Jenže armádu přece musí někdo vést, a tvůrci ani v tomhle ohledu své mumie v žádném případě neošidili. Oproti předchozím DLC pro první díl se můžete těšit hned na dvojnásobný počet legendárních lordů.

Jsou jich čtyři kousky, každý se svými vlastními schopnostmi, bonusy i questy. Asi nejočividnějším lídrem je Settra Nezničitelný, který přináší bonusy pro jednotky Skeleton Chariot a Tomb Guard, a trochu podivně zvyšuje i spokojenost obyvatelstva. Královna Khalida si zase ráda hraje s jednotkami na dálku, k smrti nesnáší upíry a celá její armáda získává jedovaté útoky.

Někde v poušti bloudí vyhnaný hierofant Khatep, šéf všech Liche Priestů, který takových čarodějníků může logicky naverbovat víc a na vyšší úrovni. A s Liche Priesty je spojený i Arkhan Černý neboli Liche King. Ten si na rozdíl od Khalidy velmi dobře rozumí s upíry, má s nimi lepší diplomatické vztahy a ještě mu vůbec nevadí jejich rostoucí rozklad.

Tihle všichni povedou své armády v Mortal Empires, spojené megakampani obou dílů TW: Warhammer, ale pokud nejste nemrtví a nemůžete si dovolit nekonečně dlouho čekat na skončení tahů, možná je raději uvítáte v klasické kampani Eye of the Vortex. Nebudou se tam snažit ovládnout magický vír jako všichni ostatní – místo toho sbírají prokleté knihy Nagashovy, aby následně podstoupili ohromnou bitvu přímo pod Nagashovou Černou pyramidou.

Jsem zvědavý, jak to bude fungovat. Když Tomb Kings najdou svoje bichle a provedou s nimi potřebné rituály dřív, než ostatní frakce stačí ovládnout Vortex, bude to pro ostatní znamenat prohru? Asi ano, a v tom případě by to znamenalo vysílání intervenčních armád i do pyramidami poseté pouště. A do toho se vzhledem k mocné vojenské síle dávných králů podpořené spoustou nových mechanik a kouzel, o nichž si můžete přečíst na steamové stránce, nejspíš nikomu moc chtít nebude.

Rise of the Tomb Kings vpadne do válkou rozervaného světa druhého Warhammeru (a vlastně i toho prvního) 23. ledna a vyjde vás na 17 a půl eura, případně bude až do vydání v desetiprocentní slevě o nějaká dvě eura levnější. Komu se Total War: Warhammer II líbil, a nám se líbil opravdu hodně, jak vám ukáže Alešova recenze, ten si Settru a spol. rozhodně nemůže nechat ujít.

Nejnovější články