Stalkerovská battle royale Fear the Wolves za týden spustí předběžný přístup
zdroj: tisková zpráva

Stalkerovská battle royale Fear the Wolves za týden spustí předběžný přístup

21. 8. 2018 11:23 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Bojíte se vlků? Zvlášť těch radioaktivních, co chtějí roztrhat vás a 100 dalších přeživších? Tak se radši ani nekoukejte na nový trailer k Fear the Wolves. Tahle battle royale od tvůrců Stalkera se na sebe snaží upozornit před blížícím se early accessem, a tak všem nebojácným dobrodruhům předvádí prostředí depresivního a jedovatého Černobylu.

Předběžný přístup bude na Steamu spuštěn 28. srpna, což už je vyloženě za chviličku – ale nenechte se zmást názvem traileru, protože skutečné vydání se chystá až někdy na rok 2019, a to jak na PC, tak na konzole. Během té doby hodlají tvůrci přidávat zbraně, mapy, mutanty i další efekty počasí.

zdroj: Archiv

Jakožto fanatickému pejskaři se mi příliš nezamlouvá střílení do chudáků vlků, jejichž smečky pobíhají po radioaktivní pustině, ale jsem připraven uznat dvě skutečnosti. Zaprvé, tyhle šelmy psovité jsou natolik hnusné a agresivní, že jsem ochoten jejich likvidaci brokovnicí tolerovat. Zadruhé, přidat do klasické struktury battle royale výrazné PvE elementy není vůbec špatný nápad.

Fear the Wolves se svými umělou inteligencí ovládanými nepřáteli výrazně odlišuje od predátorů na samotné špici potravního řetězce, PUBG a Fortnite. I prostředí Černobylu je dostatečně jiné a dotváří unikátní atmosféru – ani barevný komiks Epicu, ani striktní militarismus Brendana Greenea.

Existuje tedy slušná šance, že se na výlet do nejslavnější ukrajinské elektrárny vydá velké množství hráčů – jednak těch znuděných konkurencí, jednak těch, co jim prostě chybí starý dobrý Stalker. Snad se spuštění early accessu vyhnou technické problémy, a snad se to celé bude dobře hrát. K tomu možná budou mít co říct Adam se Šárkou, protože Vostok Games se předvádí na Gamescomu.

Nejnovější články