Stealth adventura Thief of Thieves vychází z komiksu od tvůrce The Walking Dead
zdroj: tisková zpráva

Stealth adventura Thief of Thieves vychází z komiksu od tvůrce The Walking Dead

17. 7. 2018 12:39 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Nejen Telltale volí epizodické vydávání svých adventur. Studio Rival Games si tuto formu vyzkoušelo před lety s atmosférickou noir detektivkou The Detail, kterou mohu jedině doporučit (všechny tři epizody vás vyjdou na 12 eur). Nyní servíruje první sezónu zlodějského podsvětí Thief of Thieves na motivy stejnojmenného komiksu od původního tvůrce The Walking Dead.

Svou zlodějskou kariéru v Thief of Thieves: Season One můžete odstartovat už teď. Na Steamu si pořídíte celou první sezónu za 20 eur, ale v tento moment si zahrajete jen zhruba polovinu. Season One je totiž rozdělena ještě na čtyři „komiksové“ sešity, z nichž dva jsou již dostupné, třetí vyjde 23. července a čtvrtý 30. července.

Thief of Thieves se tak stylem vydávání blíží spíš Orwellu než adventurám od Telltale, což je z mého pohledu dobře. Stačí počkat dva týdny a můžete si celou hrou projít od začátku do konce. Náplní je plížení, obcházení stráží a kamerových systémů, páčení zámků, starání se o tým zlodějů, rozhodování ve spletitých vztazích, a samozřejmě okrádání.

zdroj: Archiv

Z příběhového hlediska hrajete za mladou učednici Celii, která se stává stále lepší a lepší zlodějkou za podpory mistra oboru Conrada „Redmonda“ Paulsona. Děj ji zavede do Evropy, a to je asi tak vše, co se dozvíte před samotným spuštěním hry.

Že se klade opravdu velký důraz na vyprávění, dokazuje zástup známých dabérů, mezi kterými je například Elias Toufexis (Adam Jensen z Deus Ex: Human Revolution) a Cissy Jones (Delilah z Firewatch). Zbylé aktéry naleznete na Steamu. Informace o druhé sezóně zatím chybí.

Nejnovější články