Steampunk, jezevce, tahové souboje, to vše najdete v RPG Grimshade
zdroj: tisková zpráva

Steampunk, jezevce, tahové souboje, to vše najdete v RPG Grimshade

28. 3. 2019 10:02 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

S antropomorfními zvířaty se ve hrách setkáváme poměrně často. Z poslední doby se mi vybaví například Mutant Year Zero, ve které byl drsný divočák a hláškující kachna. Fantasy RPG Grimshade je plné lidí, ale najde se mezi nimi i jeden mluvící jezevec, který nedá dopustit na svoji odstřelovací pušku. Do party ho ale brát nemusíte.

Grimshade sleduje město Brann, které je obehnané vysokými zdmi chránícími jeho obyvatele před vnějším nebezpečím. Nicméně na rozměry nové hrozby jsou i tyto stěny krátké, respektive nízké. Okolní lesy jsou nyní pod kontrolou temných monster, která už začínají dorážet na brány Brannu.

Situace si žádá skupinku hrdinů, kteří se hladové hrozbě postaví čelem a pošlou ji zpátky tam, odkud přišla. Tito hrdinové svěří své životy do vašich rukou a spolehnou se na vaše schopnosti taktizování. Souboje jsou totiž tahové, vyvedené v JRPG stylu.

zdroj: Archiv

Ve hře narazíte na celkem sedm unikátních postav, mezi kterými nechybí již zmíněný jezevec, dítě temnoty Kiba a zlodějská princezna Ruby. Zkrátka hrdinové k pohledání. Z nich si sestavíte partu a pokusíte se vyzrát nad nepřáteli. Nikoliv pomocí unikátních schopností, ale díky jejich vybavení.

Každá zbraň, každý kousek zbroje a každý další předmět, kterým postavu vybavíte, jí dá do vínku jisté útočné a obranné pohyby. Vybavení můžete jednoduše najít ve světě, směnit nebo vyrobit a na denním pořádku bude i jeho prohazování ve skupině. Jedna strategie totiž nebude platit na všechny nepřátele.

Za zmínku ještě stojí fakt, že v bojích můžete svobodně hýbat kamerou a nahlížet tak na bojiště z libovolného úhlu, ale mimo boje, když cestujete po krajině, se díváte na fixní izometrii.

Grimshade, prvotina ruského studia Talerock, je právě teď k dostání na Steamu.

Nejnovější články